Tablet-tietokoneet

Taulutietokone eli tabletti on kätevä älylaite, joka kulkee helposti mukanasi, minne tahansa menetkin. Se on kosketusnäytöllinen kannettava tietokone ja siihen yhdistyy myös paljon älypuhelimien ominaisuuksia.
Tabletista katsot lempiohjelmiasi, selaat Internetiä tai pelaat erilaisia siihen asennettavia pelejä niin kotona kuin matkallakin. Tablettitietokone kulkee kokonsa puolesta kätevästi mukana laukussa tai repussa ja siihen saatavien lisävarusteiden avulla katsot elokuvia ja sarjoja myös autossa tai junamatkalla. Mikäli tarvitset liikkuvassa työssäsi älylaitetta, on tabletti silloin erityisen hyvä vaihtoehto. Lapsille suunnatut tabletit ovat turvallisia käyttää ja vanhempi pystyy määrittelemään mitä lapsi tabletista katsoo tai pelaa ja kuinka kauan kerrallaan.

Tablettien käyttöjärjestelmät ovat joko Android, iOS, Windows tai Linux-pohjaisia, joten löydät varmasti itsellesi sopivimman laitteen parhaalla mahdollisella käyttökokemuksella. Tabletin valmiusaika täydellä latauksella voi olla jopa lähemmäs 10 tuntia, joten sen kanssa saat ajan kulumaan nopeasti pitkilläkin matkoilla. Tablet-tietokoneessa käytettävä näyttöteknologia on joko E-ink, LCD, LCD-LED tai LED-teknologia. Resoluutio kertoo näytön kuvan yksityiskohtien, eli pikseleiden määrän. Näytön resoluutiot vaihtelevat eri laitteiden välillä ja aina jopa 2560 x 1600 pikseliin asti. Powerin valikoimasta löydät uusimmat tabletit tunnetuilta valmistajilta aina edullisimmin hinnoin ja parhain tarjouksin. Valitse oma suosikkisi joko Apple iPadeista, Samsung Galaxy Tabeista, Asus ZenPadeista tai Microsoft Surface tableteista.

 

Tablet-tietokoneet

Laajasta tablettien valikoimasta löydät oman laitteesi kotiin tai töihin, koululaiselle tai nuorelle opiskelun
tueksi. Tabletin avulla koululainen tai opiskelija etsii kätevästi tietoa niin koulussa kuin kotonakin. Voit valita oman älylaitteesi koon, suorituskyvyn, muistin tai tallennuskapasiteetin perusteella. Näytön koko
ilmoitetaan yleensä aina näytön lävistäjän pituutena, ja yksikkönä käytetään pääsääntöisesti tuumaa.
Valittavanasi on eri kokoisia laitteita aina kuuden tuuman näytöistä jopa liki 13 tuuman Retina-näyttöihin.
Mikäli kuvaaminen on sinulle tärkeää ja lähellä sydäntä, voit valita tabletin jossa on sekä etu- että takakamera.

Voit käyttää tablettia pelaamiseen, elokuvien ja sarjojen katseluun esimerkiksi suoratoistopalveluiden
sovelluksilla, musiikin kuunteluun tai e-kirjojen lukemiseen. Tabletteihin on saatavilla myös erilaisia kartta-
ja navigointisovelluksia.

Lähes kaikissa tableteissa on mahdollisuus käyttää sekä Wifi- että Bluetooth-yhteyksiä. Joihinkin tabletteihin on mahdollista hankkia myös oma SIM-kortti. Tabletin käyttö matkapuhelimen mobiiliverkon kautta on myös mahdollista, mikäli Wifi-yhteyttä ei ole saatavilla. Joitain sovelluksia on mahdollista käyttää myös offline tilassa ja nykypäivänä muun muassa suoratoistopalveluista pystyt lataamaan sarjoja ja elokuvia omalle laitteellesi, joten niiden katseluun ei aina vaadita verkkoyhteyttä.


iPadit

iPadit ovat Applen valmistamia taulutietokoneita, jotka käyttävät Applen puhelimistakin tuttua ja niiden
omaa iOS -nimistä käyttöjärjestelmää. Käyttöjärjestelmän avulla iPad on helppo synkronoida muiden omien Apple-laitteiden, kuten iPhonen ja Mac-koneiden kanssa. Uusimmissa Applen iPadeissa on liki 13 tuuman kokoinen Retina-näyttö. Retina-näytöllä tarkoitetaan näyttöä, jonka pikselitiheys on niin suuri, ettei
normaali silmä erota yksittäisiä pikseleitä. Tämä takaa erittäin laadukkaan katselukokemuksen ja erittäin
yksityiskohtaisen kuvasisällön.

Suurimuististen iPadien tallennuskapasiteetti voi olla jopa 512 GB ja edullisemmissakin iPadeissa
tallennustilaa on jopa 128 GB, ja ne toimivat sekä 3G että uudessa 4G verkossa. Voit joko hankkia iPadiisi
oman SIM-kortin omalta operaattoriltasi tai surffailla Internetissä Wifi-yhteydellä tai yhdistämällä laitteen
puhelimesi mobiiliverkkoon.

Pienikokoinen iPad Mini on varustettu 7,9 tuumaan Retina-näytöllä ja siihen on mahdollista saada huimat
128 GB tallennustilaa. Useimmissa iPadeissa on tätä nykyä myös Touch ID-sormenjälkitunnistin, joka takaa laitteesi olevan turvassa mahdollisissa katoamistilanteissakin. Touch-ID -sovelluksen tekniikka perustuu safiirilasista valmistettuun linssiin, jonka läpi tunnistin tunnistaa sormenjälkesi. Touch-ID voi myös lukea useita sormenjälkiä, ja se voi lukea ne mistä suunnasta tahansa. Sormen ei siis välttämättä tarvitse olla aina samassa asennossa sormenjälkitunnistimen päällä.

Mikäli ulkonäkö on iPadia valittaessa ostajalleen ratkaiseva tekijä, sinulla on valittavana iPadeja lukuisissa
eri väreissä, kuten tyylikkäät Gold, Rose Gold, Space Grey tai Silver. Mikäli tarvitset erittäin paljon
tallennustilaa ja laitteen sisältämä oma muisti ei riitä, osa laitteista tukee myös ulkoista muistikorttia jolloin voit laajentaa käytössäsi olevaa tallennuskapasiteettia tuntuvasti.


Android-tabletit

Merkittävin ero tablettien ja iPadien välillä on niiden käyttöjärjestelmä. Kuluttajan omat tottumukset sekä
käyttökokemukset määrittävät parhaiten sen, millä käyttöjärjestelmällä oman tablettinsa haluaa. Jos on
tottunut Androidiin esimerkiksi omassa puhelimessa, on myös tabletin käyttö helppoa ennestään tuttujen
ominaisuuksien johdosta. Sopiva tabletti kannattaakin valita sen mukaan, mikä käyttöjärjestelmä puhelimessasi on, jolloin laitteiden synkronoiminen on vaivattomampaa niin sovelluksien, kuvien kuin
yhteystietojenkin osalta.

Android käyttöjärjestelmällä varustetuissa tableteissa on käytännössä loputtomasti mahdollisuuksia laitteen ja käyttöjärjestelmän muokkaamiseen näytön ulkonäön ja painikkeiden osalta. Jokainen voi siis muokata Android -laitteestaan omannäköisensä monipuolisilla toiminnoilla. Googlen kehittämä Android
käyttöjärjestelmä löytyy esimerkiksi Samsungin, Asuksen ja Huawein tableteista.


Windows-tabletit ja Linux POCKETBOOK

Suosituimpien Android- ja iOS -käyttöjärjestelmien lisäksi osa tableteista kyttää Microsoftin omaa Windows käyttöjärjestelmää. Windowsin omasta sovelluskaupasta Windows Storesta on ladattavissa erilaisia sovelluksia tabletille, jotka toimivat myös kaikissa muissa Windows-laitteissasi. Microsoftin omat tekstinkäsittelyohjelmat kuten Word, Excel ja Powerpoint toimivat laitteissa samalla tavalla kuin kannettavassa- tai pöytätietokoneessa, joten Windows-tabletilla työskentely on erityisen vaivatonta. Windows-tabletti sopii myös koko perheen yhteiseen käyttöön, sillä siihen on mahdollista luoda jokaiselle perheenjäsenelle omat Microsoft-tilit. Perheturva-ominaisuuden ansiosta laite on turvallinen käyttää myös perheen pienimmillä.

Powerin valikoimasta löydät myös Linux -käyttöjärjestelmällä varustetut Pocketbookit, eli e-kirjojen lukulaitteet. Kuuden tuuman näytöltä luet lempikirjaasi missä ja milloin vain. Pocketbook on uudenlainen ja moderni lukulaite, jossa on HD-resoluutiolla varustettu E Ink Carta -näyttö. Vaalea tausta ja suuren kontrastin musta väri mahdollistavat tekstin ja grafiikan näytön entistä tarkempana. LED-etuvalo tekee lukukokemuksesta miellyttävän myös illan hämärässä silmiä rasittamatta.


Lapsille suunnitellut tablet-tietokoneet

Erityisesti lapsille suunnatut tabletit ovat turvallisia ja lapsiystävällisiä käyttää. Lasten tableteissa on useita ominaisuuksia, joilla vanhempi varmistuu, että lapsen pelaaminen ja videoiden katseleminen ei ole
haitallista lapsen kehitykselle. Tabletteihin on mahdollista ladata lukuisia erilaisia sovelluksia, joiden avulla lapsi oppii ja samalla vanhempi pystyy hallitsemaan ja valvomaan tabletin käyttöä.

Lasten tabletteihin on saatavilla toiminnallisia ja opettavaisia pelejä, lapsiturvallinen YouTube-kanava sekä LIIKE -teknologiaa hyödyntäviä sovelluksia joilla lapsi pelaa liikkumalla ja jopa koskettamatta näyttöä
ollenkaan.

Turvallisen pelaamisen varmistamiseksi tablettiin on mahdollista asentaa lapsilukko, jonka suodattimet varmistavat, ettei lapsi eksy epäasiallisille tai ei lapsille -suunnatuille sivustoille. Lasten tabletteihin on myös mahdollista rekisteröidä useita eri profiileja, jos perheessä on useampia lapsia. Lapsilukon hallintapaneelissa on myös mahdollista estää tiettyjä sovelluksia, asettaa päiväkohtaisen aikarajoituksen tabletin käytölle ja määrittää pakolliset lepotauot jolloin tabletin käyttö ei ole mahdollista.