Powerin laajasta valikoimasta löydät kuumemittarit kaikenikäisille imeväisistä aikuisiin. Meiltä löydät perinteisten digitaalisten mittarien lisäksi mm. tuttimittarin, otsakuumemittarin sekä mittareita, jotka mittaavat lämmön muutaman senttimetrin päästä. Valikoimaamme kuuluvat tällä hetkellä laadukkaat kuumemittarit Braunilta ja Beureriltä.

Alla käymme läpi erilaiset mittarityyppimme ja millaiselle kuluttajalle ne käyvät. Huomioi, että perheenne voi hyötyä myös useasta eri tyyppisestä mittarista. Esimerkiksi vauvoja ja aikuisia sisältävälle taloudelle harvoin riittää vain yksi mittari.

Mikäli jäät vielä alla olevan luettuasi miettimään, mikä olisi sopivin mittari juuri sinulle ja perheellesi, ole yhteydessä myyjiimme. Autamme sinua mielellämme sopivimman tuotteen valinnassa.


Kuumemittarityypit

Tässä esiteltynä valikoimaamme kuuluvat kuumemittarityypit, niiden käytön ja ominaisuudet sekä edut käyttäjän näkökulmasta. Näistä otsamittari ja perinteinen digitaalinen mittari sopivat parhaiten aikuisille. Lapsille parhaiten sopivia mittareita ovat otsa- ja korvakuumemittarit, mutta myös perinteistä digitaalista mittaria voi käyttää lapsille pienet vauvat pois lukien. Alle vuoden ikäisille vauvoille suosittelemme tutti- ja otsamittareita niiden helppouden ja hygieenisuuden vuoksi.


Perinteinen digitaalinen kuumemittari

Tämä mittarityyppi tai tätä edeltänyt vastaava elohopeamittari lienee tuttu useimmille suomalaisille. Perinteisessä kuumemittarissa mittausanturi sijaitsee mittarin pitkän kärjen päässä. Mittarin kärki laitetaan henkilön kainaloon ja mittari antaa tuloksen joidenkin sekuntien kuluttua mallista riippuen. Perinteisen digitaalisen kuumemittarin etuna on erityisesti helppous ja miellyttäväkäyttöisyys. Tällainen mittari on valtaosalle tuttu jo lapsuudesta, eikä käyttö edellytä uuden mittaustekniikan oppimista. Kainalosta mittaus on myös potilaalle helppo toimenpide, jota ei tarvitse stressata tai jännittää. Kunhan mitattava pitää mittauspuolen kätensä liikkumatta, tämä mittaus on helppo toteuttaa.

Kainalomittarin etuna on myös sen edullinen hinta. Mikäli olet hankkimassa mittaria pienellä budjetilla vaikkapa opiskelijalle tai kesämökille, tämä mittari voittaa useimmiten mallien välisen hintakilpailun.
Kainalomittari sopii parhaiten aikuisille ja taaperoiän ylittäneille lapsille. Valikoimamme mittareita on kuitenkin mahdollista käyttää myös taaperoilla vanhemman avustamina. Mikäli hankit mittaria taaperon tai vauvan käyttöön, kiinnitä huomiota kärjen taipuisuuteen sekä mahdollisimman lyhyeen mittausaikaan. Nämä helpottavat lämmön mittaamista etenkin pienten lasten kanssa, jotka eivät vielä osaa olla kovin helposti paikoillaan.

Valtaosa tämän tyyppisistä mittareista antaa tuloksen helposti luettavalle digitaaliselle näytölle numeroina. Jotkin mittarit kertovat lisäksi värikoodilla tai erilaisilla piippauksilla, onko mitattu lämpö normaali vai kohonnut. Osassa mittareista on lisäksi muistiominaisuus, jolloin mittari muistaa edellisen mittauksen.


Korvakuumemittari

Korvakuumemittari mittaa nimensä mukaan kehon lämpötilan korvasta. Mittari asetetaan korvakäytävään ja mittari ilmoittaa lämpötilan muutamassa sekunnissa. Tämä mittarityyppi on melko helppokäyttöinen ja nopea.

Korvamittaria voi käyttää lapsuudesta aikuisuuteen sekä riittävän pienikärkistä mittaria myös taaperoille ja vauvoille. Osa korvamittareistamme on esilämpiäviä, jolloin mittari tuntuu miellyttävämmältä korvassa. Tällainen malli helpottaa mittaamista erityisesti lapsilta.

Myös korvakuumemittareissa on tyypillisesti helposti luettava digitaalinen numeronäyttö. Laite antaa lisäksi äänimerkin, kun mittaus on valmis.

Korvakuumemittaria käyttäessä tulee mittarin kärki suojata siihen tarkoitetulla kärkisuojalta. Meiltä löydät mittarien lisäksi myös kärkisuojat, joilla varmistat hygieenisen ja turvallisen mittauksen.


Otsakuumemittari, eli non-contact -kuumemittari

Otsalta mittaavat mittarit voivat mitata joko otsan iholta tai parin sentin päästä siitä. Varmista myyjältä tai pakkauksesta mallikohtaisesti, miten juuri sinun mittariasi tulee käyttää.

Otsakuumemittarin etuja ovat sen helppous ja stressittömyys. Esimerkiksi pienen lapsen ei tarvitse pysyä pitkään paikallaan eikä sinun toisaalta tarvitse koettaa osua liikkuvan pienen lapsen korvakäytävään tai kainaloon. Osan mittareista saa lisäksi äänettömään tilaan, jolloin voit mitata kuumeen esimerkiksi nukkuvalta vauvalta äänettömästi.

Otsamittarien etuja ovat myös nopeus ja hygieenisyys. Mittaus tapahtuu usein jopa parissa sekunnissa, ja koska mittarilla ei tyypillisesti tarvitse koskea ihoa on se hyvin hygieeninen. Otsakuumemittariin ei myöskään tarvitse ostaa vaihtopäitä, toisin kuin korvamittariin. Otsamittari sopii kaikenikäisille henkilöille vauvasta vaariin. Se on helppokäyttöinen ja mittaustuloksen lukeminen on vaivatonta suurelta värinäytöltä. Tämä mittari on myös hygieeninen, koska sillä ei tarvitse koskea ihoon tai muualle potilaaseen.


Tuttikuumemittari

Etsitkö helppokäyttöistä mittaria vauvalle tai pienelle taaperolle? Valikoimastamme löydät tuttimittarin, joka on kuin tutti sillä erotuksella, että se mittaa kehon lämpötilan ja kertoo sen digitaalisella näytöllä muutaman sekunnin imeskelyn jälkeen.

Mikäli mitattava on tottunut tutin imemiseen, on mittaus tuttikuumemittarilla helppo toteuttaa ilman turhaa stressiä tai itkua. Tuttikuumemittarit on valmistettu ilman lasia tai elohopeaa ja ne voi desinfioida. Näin ollen tämä mittarityyppi on turvallinen perheen pienimmille.

Tuttimittarit ovat tyypillisesti melko edullisia. Jos perheessä on vain yksi vauva ja harvoin tarvetta mittauksille, on tuttimittari järkevä valinta helppoutensa ja edullisen hintansa puolesta. Mikäli olet hankkimassa mittaria suurperheeseen tai koko perheen käyttöön voi otsamittari olla vieläkin parempi investointi, sillä se sopii eri-ikäisille eikä vaadi samalla tavalla desinfiointia kuin tuttimittari.


Yhteenveto

Mittarityypeistämme perinteinen digitaalinen mittari, otsakuumemittari ja korvakuumemittari sopivat aikuisten ja nuorten käyttöön. Näistä digitaalinen mittari on edullisin ja sen käyttö on helppoa. Otsakuumemittari sen sijaan on hygieenisin ja helppokäyttöinen, mutta on vaihtoehdoista hintavin. Korvakuumemittari on keskihintainen, oikein käytettynä näppärä ja soveltuu hyvin myös lasten kehonlämpötilan mittaamiseen.

Pienelle lapselle mittaria hankkivalle sopivat parhaiten otsa-, tutti- ja korvakuumemittarit. Näistä otsamittari sopii kaikenikäisille ja on helppo ja nopea käyttää. Se on lisäksi hygieenisin vaihtoehto, ja siten järkevä hankinta etenkin suureen perheeseen. Tuttikuumemittari sen sijaan on paras valinta vauvoille ja pienille taaperoille. Se on edullinen ja helppo käyttää. Korvamittarin käyttö voi vaatia hieman opettelua alkuun, mutta oikein käytettynä se on helppo ja hygieeninen. Se on hinnaltaan vähän otsakuumemittaria edullisempi.