Handsfree

Handsfree-kuulokkeen avulla kätesi ovat vapaana puhuessasi puhelimessa samalla kun ajat autoa tai kun
teet jotain muuta. Handsfree-kuuloke yhdistetään matkapuhelimeesi bluetooth-yhteyden avulla ja sillä
vastaat puhelimeesi saapuviin puheluihin kätevästi koskematta lainkaan itse puhelimeen. Buetooth -yhteys on kehitetty erityisesti lähietäisyydellä tapahtuvaan kommunikointiin ja langaton handsfree edellyttääkin puhelimen ominaisuuksilta Bluetooth-valmiutta. Joihinkin handsfree-kuulokkeisiin on mahdollista liittää myös useampia matkapuhelimia samaan aikaan, jolloin esimerkiksi koko perheen puhelimet voidaan yhdistää autossa olevaan handsfree-kaiuttimeen tai -kuulokkeeseen, joka on aina heti käyttövalmiina autolla ajamaan lähtiessäsi, eikä erillisiä säätöjä tai valmisteluja vaadita enää alkuasetusten jälkeen.

Kuuloketta valitessa tärkein huomio on oman puhelimesi merkki ja malli, sillä handsfree saattaa olla valmistajakohtainen, vaikkakin useimmat handsfree-kuulokkeet ovat nykyään jo yhteensopivia kaikkien tai ainakin useimpien matkapuhelinmerkkien kanssa. Bluetooth-handsfreen hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä reiluun sataan euroon sen sisältämistä ominaisuuksista riippuen. Hintaan vaikuttavat pääasiassa haluttu äänenlaatu ja mahdolliset kohinan- ja melunvaimennusominaisuudet. Laadukkaat handsfreet tarjoavat jopa huippukuulokkeiden tasoisen laadukkaan äänentoiston. Valitse omaan puhelimeesi sekä omiin tarpeisiisi sopiva handsfree-kuuloke sekä tarvittavat lisävarusteet Powerin kattavasta valikoimasta, samaan edulliseen hintaan aina niin myymälässä kuin verkossakin.


Korvaan asetettava Handsfree-kuuloke

Ergonomisesti muotoiltu, korvaan asetettava handsfree-kuuloke on erittäin miellyttävä käyttää sekä helppo ja nopea yhdistää matkapuhelimeen luotettavan bluetooth-yhteyden avulla. Osa kuulokkeista tukee myös NFC-ominaisuutta, jolla paritus matkapuhelimen kanssa onnistuu lyhyellä etäisyydellä. Laitteessa on usein pienikokoinen ja huomaamaton painike, jolla vastaat saapuviin puheluihin, tai sen ominaisuuksiin voi kuulua edistyksellinen, sisäänrakennettu sensori joka tunnistaa saapuvan puhelun ja laittaessasi kuulokkeen korvaan voit vastata puheluihin automaattisesti nappia painamatta. Esimerkiksi Voyager Legend -mallissa on älykäs äänikomentotoiminto, joka ilmoittaa sinulle kuka soittaa sekä odottaa sinun hylkäävän tai vastaavan puheluun äänikomennon avulla. Älykkäiden ominaisuuksien johdosta pystyt joillain laitteilla myös olemaan yhteydessä Siriin, Google Nowiin tai Cortanaan.

Joustavat siivekkeet auttavat handsfreetä pysymään paikoillaan aktiivisemmallakin liikkujalla ja silikonista tehdyt korvatyynyt muotoutuvat juuri omiin korviisi sopivaksi sekä ovat miellyttävät käyttää. Roiskeita kestävä pintakäsittely hylkii likaa ja kosteutta niin kuulokkeen sisä- kuin ulkopuolellakin. Musiikintoisto- ominaisuuden ja ergonomisen muotoilun ansiosta voit käyttää siivekkeillä varustettua handsfreeta myös esimerkiksi urheillessasi. Laitteeseen sopivan Level Application -sovelluksen avulla seuraat myös päivittäistä aktiivisuuttasi ja urheilusuorituksiasi yhdessä monipuolisen handsfreesi kanssa.

Useimmissa handsfree-kuulokkeissa on myös lisämukavuutta tuova melunvaimennus toiminto, jonka avulla pystyt keskittymään tärkeisiinkin puheluihin entistä paremmin ja mahdollisesta taustamelusta ja -hälinästä huolimatta. Joillain kuulokkeilla on mahdollista myös kuunnella musiikkia, navigoida seuraamalla ohjeita Google Mapsista tai muusta GPS-sovelluksesta sekä laite yleensä myös ilmoittaa, milloin akku alkaa olla vähissä ja se kannattaa laittaa lataukseen.

Kuulokkeen lataaminen onnistuu useimmiten erillisen johdon tai kannettavan lataustelineen tai -kotelon avulla. Pienen kokonsa ansiosta latauskotelo kulkee vaivattomasti mukanasi myös matkalla ja sen avulla saat kuulokkeeseen yhdellä latauksella jopa kymmenen tuntia lisää puheaikaa. Laitekohtaisista ominaisuuksista riippuen sen käyttö- eli puheaika voi olla aina kahdesta tunnista jopa kymmeneen tuntiin ja valmiusaika kuulokkeella voi olla jopa 200 tuntia yhdellä latauskerralla.

Elegantti muotoilu ja pieni koko tekee handsfree-kuulokkeesta huomaamattoman ja kevyen rakenteensa ansiosta se on myös erittäin miellyttävä ja helppo käyttää. Yhdistä handsfree puhelimeesi, aseta kuuloke korvalle ja laite on valmiina käytettäväksi. Matkapuhelimen käyttö autolla ajaessa ilman handsfree-laitetta kiellettiin Suomessa vuonna 2003. Handsfreen avulla pystyt ajaessasi keskittymään oleelliseen, samalla kun puhut puhelimessa turvallisuudesta tinkimättä.


Handsfree-kaiutin

Handsfree-kaiuttimen avulla käyt puhelinneuvotteluja sekä ryhmäpuheluja, tai kuuntelet musiikkia. Kohinan vaimennus -ominaisuuden johdosta kaiutinta voi käyttää kodin ja toimiston lisäksi myös autossa. Kaiuttimissa on useita älykkäitä ominaisuuksia kuten korvaan asetettavassakin handsfree-kuulokkeissa; Puheen tunnistin noudattaa annettuja äänikomentoja, joiden avulla voit sekä soittaa että vastata puheluihin. Kaiutin ilmoittaa kuka sinulle soittaa, sekä varoittaa lähestyvästä akun tyhjenemisestä. Edistyksellisen tekniikkansa ansiosta kaiutin voi myös kytkeytyä automaattisesti päälle ja pois päältä sisäänrakennetun liiketunnistimen avulla. Kaiutin on mahdollista yhdistää useampaan mobiililaitteeseen samanaikaisesti ja sisäänrakennetun lähettimen ansiosta voit kuunnella myös radiota käymiesi puhelinkeskusteluiden välissä ja autoa ajaessasi. Handsfree-kaiuttimen puheaika voi olla jopa 14 tuntia ja kantama jopa 10 metriä. Joissain kaiuttimissa on myös USB-liitäntä, jolla yhdistät kaiuttimen puhelimesi lisäksi myös tablettiin, tietokoneeseen tai muuhun älylaitteeseen. Plug and Play -toiminnon ansiosta laitteiden liittäminen yhteen käy kuin kädenkäänteessä. Aseta kaiutin esimerkiksi autosi aurinkolippaan ja nauti laadukkaasta äänentoistosta niin puhelinkeskusteluissa kuin musiikkia kuunnellessasi – turvallisesti käsien pysyessä koko ajan ratissa.


Kuulokemikrofoni

Päähän asetettava kuulokemikrofoni on oiva apuväline esimerkiksi puhelintyöskentelyyn toimistossa. Sen
avulla käyt puhelinkeskustelut vaivattomasti samalla kun teet muistiinpanoja ja kätesi ovat vapaana muihin asioihin. Päähän asetettavan sangan ansiosta headsetit ovat miellyttävä käyttää ja pysyy paikoillaan vaivattomasti.

Joissain malleissa varsinainen handsfree-laite on myös mahdollista irrottaa kuulokemikrofonin sangasta, jolloin sen käyttömahdollisuudet ovat entistäkin monipuolisemmat. Aktiivinen melunvaimennus -toiminto pitää huolen siitä, että pystyt keskittymään puheluun ja kuuntelemiseen taustamelusta huolimatta, olit sitten toimistossa, kotona tai liikkeellä. Kuulokemikrofonin valmiusaika voi laitteesta riippuen olla useita vuorokausia, aina jopa kahteen viikkoon asti.