Urheilukellot ja sykevyöt

Urheilukellot ja sykevyöt

Urheilukelloissa yhdistyvät useat hyödylliset ominaisuudet kuten kello, GPS ja sykemittari. Urheilukello on
hyvä lisävaruste urheiluun ja aktiiviseen elämäntyyliin oman hyvinvoinnin ja suoritusten mittaamisen
tueksi. Voit käyttää sitä missä tahansa urheilulajissa, kuten esimerkiksi pyöräillessä, juostessa tai golfatessa. Se sopii hyvin kuitenkin myös vaikka vain aktiiviseen ajanviettoon. Tyylikkään muotoilunsa ja ulkonäkönsä johdosta urheilukello voi olla kädessäsi koko ajan, niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Urheilukellot huippumerkeiltä, kuten Garmin, TomTom ja Fitbit, löydät Powerilta!


Urheilukellot

Mistä tahansa urheilusuorituksesta saa parhaan hyödyn irti, kun sykettä seurataan myös varsinaisen suorituksen aikana. Kun oma lepo- ja maksimisyke ovat tiedossa, pystyt suunnittelemaan juuri itsellesi sopivan treeniohjelman vaadittavine lepotaukoineen ja korkean sykkeen piikkeineen. Sykkeen seurannan avulla esimerkiksi juostessa tietää milloin vauhti on sopiva, eikä liian korkea syke vie tehoja suorituksesta ennen aikojaan. Urheilukello on sykkeen mittaamisen lisäksi kuin pienikokoinen rannetietokone, joka mittaa myös esimerkiksi juoksulenkin pituutta, harjoituksen kestoa ja tehoa, sekä palautumisaikaa. GPS:n avulla navigoit kätevästi myös eri reiteillä, vaikka olisit vieraassa kaupungissa. Urheilukellon ominaisuuksiin kuuluu joissain tapauksissa myös toiminto, johon voit ohjelmoida oman harjoitusohjelmasi sekä seurata sen toteutumista ja omia saavutuksiasi.

Moniin urheilukelloihin on yhdistetty myös älykellojen ominaisuuksia, kuten sosiaalisen median ilmoitukset, saapuneet teksti- ja sähköpostiviestit sekä puheluihin vastaaminen ja soittaminen. Usein niihin on mahdollista asentaa myös musiikkisovelluksia, joiden avulla valitset tai vaihdat treenimusiikkisi kätevästi kappaleesta toiseen. Erilaiset kelloihin yhdistettävät ja älypuhelimeen ladattavat sovellukset auttavat oman kuntoilutavoitteiden seuraamisessa ja niiden saavuttamisessa.

Tuotetta valitessa ratkaisee ensisijaisesti se, minkälaiset ominaisuudet käyttäjä kokee itselleen tarpeelliseksi; jotkin urheilukellot vaativat sykkeen mittaamiseksi sykevyön, kun taas toisissa on sykkeen mittausominaisuus suoraan ranteesta. Osa kelloista mittaa askelten lisäksi myös unen määrää sekä laatua, kun taas osa on suunniteltu erityisesti jollekin tietylle urheilulajille, kuten esimerkiksi juoksijalle tai pyöräilyyn. Niiden ominaisuudet on suunniteltu niin, että niillä saa parhaan mahdollisen hyödyn irti juuri omasta tekemisestään. Mikäli urheilukelloltaan haluaa mahdollisimman monipuoliset ominaisuudet, kannattaa kelloksi valita sellainen, joka on varustettu myös älykellon ominaisuuksilla.


Sykevyöt ja sykemittarit

Erilaiset sykevyöt ja sykemittarit ovat yhteensopivia useampien äly- ja urheilukellojen kanssa. Sykevyö on
usein melko pienikokoinen ja huomaamaton, mutta erittäin hyödyllinen lisävaruste kaikenlaiseen urheiluun. Se kiinnitetään rintakehään vaatteiden alle urheilusuorituksen ajaksi, jossa se mittaa sykkeen luotettavasti ja tarkasti. Sykevyö lähettää mittaamansa tiedot ranteessasi olevaan sykemittariin tai urheilukelloon, josta voit siirtää ne myös edelleen tietokoneellesi tai älypuhelimeesi ladattuun laitetta tukevaan sovellukseen.

Suurin ero ranteesta mitattavan sykkeen ja sykevyön välillä on se, että sykevyö vaatii yleensä myös erillisen ranteeseen puettavan laitteen, joka vastaanottaa ja analysoi sykevyön lähettämiä tietoja. Jotkin sykevyöt ovat kuitenkin synkronoitavissa myös suoraan älypuhelimesi tai muun älylaitteesi kanssa. Useissa sykevöissä on Bluetooth-ominaisuus, jonka avulla mitattu tieto siirtyy laitteesta toiseen.

Joissain urheilulajeissa, joissa vaaditaan voimakkaita käden liikkeitä, saattaa sykevyö olla ranteesta sykettä mittaavaa laitetta parempi vaihtoehto, sillä liikkeet vaikuttavat sykkeen mittaukseen ja saattavat antavaa vääriä tuloksia. Monipuolisten ominaisuuksien lisäksi useimmat sykevyöt ovat vedenkestäviä, joten niitä voi käyttää myös uidessa, eikä runsaskaan hikoilu vaurioita niitä. Vedenkestävät sykevyöt on siten myös mahdollista pestä.

Sykevyö auttaa liikkumaan säännöllisesti ja tehokkaasti, sekä varmistumaan siitä, että urheilusuorituksessa on sopiva rasitus. Sykemittarin avulla seuraat kätevästi myös oman kuntosi kehittymistä, sekä opit tuntemaan oman kehosi toimintaa entistä yksityiskohtaisemmin. Yhtenä yleisenä sykemittarin ominaisuutena on myös urheilusuorituksen aikana kulutettujen kaloreiden laskeminen. Tämä ominaisuus on erityisen hyvä etenkin painonpudottajalle tai erityisen tarkkaa ruokavaliota noudattavalle liikkujalle. Kuten otetuille askelille, myös kaloreiden kulutukselle voi asettaa omia päiväkohtaisia tavoitteita, jotka motivoivat lähtemään liikkeelle.

Sykevyöt ovat usein yhdistettävissä urheilu- ja älykellon lisäksi myös aktiivisuusrannekkeeseen. Käyttämällä yhteensopivia laitteita yhdessä ja yhdistettynä niille kehiteltyihin tietokone- ja puhelinsovelluksiin, saat enemmän irti ja yksityiskohtaisempaa sekä tarkempaa tietoa urheilusuorituksestasi kokonaisuudessaan.