Pelit

Powerin laajasta pelivalikoimasta löydät suosikkipelit eri konsoleille, kuten Xboxille, Playstationille
sekä Nintendon konsoleille. Pelivalikoimamme tarjoaa monipuolisesti viihdettä pelaajille ikään ja
sukupuoleen katsomatta.

Kuinka löytää sopiva peli itsellesi tai lahjaksi?

Pelivalikoima on tänä päivänä todella laaja ja monipuolinen. Peliä ostaessa on valinta hyvä aloittaa rajaamalla vaihtoehdot niihin peleihin, jotka toimivat konsolillasi – ellet sitten ole samalla hankkimassa uutta konsolia. Toinen tärkeä huomioitava seikka on se, kuka tulee pelaamaan peliä. Mikäli peli tulee alaikäiselle, on peleissä mainitut ikärajat ja varoitukset hyvä huomioida.

Näiden rajausten jälkeen on hyvä miettiä, minkä tyylistä peliä haet. Pitääkö pelin pelaaja kenties ongelmien ratkaisusta, nopeasta toiminnasta tai vaikkapa urheilusta? Alempana esittelemme yleisimpiä peligenrejä, eli pelityylejä, joiden ymmärtäminen helpottaa sinua pelin valinnassa.


Mille konsolille peli sopii?

Peliä hankkiessa on tärkeintä varmistaa, että ostamasi peli sopii konsolillesi - tai lahjansaajan konsolille, jos peli on menossa lahjaksi. Sekä liikkeissämme, että nettisivuillamme on selkeästi ilmaistu, mille konsolille peli on tarkoitettu. Useista peleistä löytyy versiot eri konsoleille. Tyypillisesti jo pelin kannessa on näkyvästi merkitty, mille konsolille kyseinen peli on tarkoitettu. Myyjämme auttavat sinua tarvittaessa konsoliisi yhteensopivien pelien löytämisessä.


Pelaajan ikä ja varoitukset

Peleissä käytetään seuraavia ikärajoja: 3, 7, 12, 16 ja 18-vuotta. Mikäli ostat peliä lapselle, muista tarkistaa pelin ikäraja, sillä ne kertovat pelin mahdollisesta haitallisuudesta lapsille esimerkiksi sen sisältämän väkivallan tai kauhuelementtien vuoksi. Mikäli lapsi on yksin ostoksilla, on hyvä huomioida, että ikärajat ovat sitovia, eikä peliä voida myydä mainittua ikärajaa nuoremmalle henkilölle, vaikka peli ei olisi tulossa hänen käyttöönsä. Etenkin ikärajan 18 pelejä ostaessa on hyvä valmistautua todistamaan henkilöllisyytensä.


Peligenret, eli pelityylit

Pelityylejä on lukuisia ja niiden luokittelut vaihtelevat lähteittäin. Alla olemme esitelleet yleisimmät peligenret. Eri tyyliset pelit opettavat ja haastavat pelaajaa erityyppisissä asioissa. Voit käyttää alla olevaa tyylilistaa apuna valitessasi peliä itsellesi tai lahjaksi. Huomiothan, että sama peli voi sisältää elementtejä myös useammasta kuin yhdestä pelityylistä. Peliemme tuotesivuilla on listattuna kunkin pelin tyyli tai tyylit. Kysy tarvittaessa myyjiltämme vinkkejä pelin valintaan.

Toimintapelit

Toimintapelit haastavat pelaajan reaktionopeuden sekä käsi-silmäkoordinaation. Näissä peleissä on olennaista pystyä tekemään nopeita päätöksiä sekä toimia nopeasti ja oikea-aikaisesti. Useimmiten toimintapelissä pelaaja ohjaa hahmoa, jonka tarkoituksena on selvitä pelikenttien läpi mahdollisimman pitkälle tai vaihtoehtoisesti selvitä kentistä mahdollisimman paljon pisteitä keräten. Esimerkiksi tappelu- ja ammuntapelit sekä tasohyppelypelit kuuluvat toimintapeleihin.

Seikkailupelit

Seikkailupeleissä pelaajan tehtävänä on ratkoa ongelmia ja suorittaa tehtäviä päästäkseen etenemään pelissä. Seikkailupelien miljööt vaihtelevat runsaasti, yhteistä näille peleille on kuitenkin vihjeiden etsiminen ja ongelmien ratkominen.

Ajo- ja lentopelit

Nämä ovat pelejä, joissa ajetaan jotakin laitetta, kuten autoa, moottoripyörää tai lentokonetta.
Tyypillinen tavoite näissä peleissä on selvitä tietystä radasta mahdollisimman nopeasti. Tällaiseen
peliin voi olla yhdistettynä myös muita tavoitteita, kuten pisteiden kerääminen tai muiden
kilpailijoiden ajoneuvojen rikkominen.

Simulaatiopelit

Simulaatiopelin ideana on päästää pelaaja mahdollisimman realistisen tuntuisesti tekemään jotain
tosielämässä mahdollista asiaa, esimerkiksi ajamaan laivaa tai lentokonetta. Simulaatiopelejä
käytetään myös koulutustarkoituksissa esimerkiksi lentäjille.

Strategiapelit

Strategiapelissä on aina kaksi tai enemmän osapuolia, jotka tavoittelevat voittoa. Tällaisesta
tyypillisiä ja yksinkertaisia esimerkkejä ovat kaksin tai ryhmässä pelattavat lautapelit. Myös
konsoleille löytyy historiasta tuttuja pelejä, kuten shakki.

Toisaalta strategiapeli voi olla myös paljon monipuolisempi, vaikkapa sotapeli, jossa joukkoja
liikuttelemalla, hyökkäämällä ja suojauksia rakentamalla pelaaja pyrkii voittamaan joko tietokoneen tai toiset pelaajat.

Strategiapeleissä olennaista on pystyä suunnittelemaan omaa strategiaa ennakkoon ja pyrkiä
ennakoimaan muiden suunnitelmia. Myös liittoutuminen on mahdollista joissain strategiapeleissä.

Roolipelit 

Roolipeleissä pelaaja ohjaa hahmoa tavoitteenaan ratkaista tehtäviä ja olla osana tarinaa. Hahmoa
voi ja pitää tyypillisesti kehittää pelin edetessä selvitäkseen eteenpäin. Näissä peleissä on lähes
poikkeuksetta juoni ja mahdollisesti sivujuonia varsinaisen pääjuonen ohella.

Urheilupelit

Urheilupeleissä pelaaja pyrkii ohjaamaan urheilijan tai urheilujoukkueen voittoon. Tällaisessa pelissä tavoitteena voi olla vaikkapa koripalloliigan voitto tai tennisturnauksessa pärjääminen. Näitä pelejä voidaan pelata joko tyypillisellä peliohjaimella tai joissain peleissä pelaaja voi päästä itse liikkumaan ohjaten urheilijaa erilaisten liiketunnistimien avulla. Myös joissain muissa peleissä on mahdollista ohjata hahmoa liiketunnistimen avulla.


Mistä tiedän, mitkä pelit ovat uusia tai suosittuja?

Peliemme tuotesivuilta löydät niiden julkaisupäivät. Mikäli ostat peliä paljon pelaavalle ja uutuuksista nauttivalle, suosittelemme uutuuspelien hankintaa. Nettisivuillamme voit lisäksi valita, järjestyvätkö tuotteet hinnan, nimen, valmistajan vai suosion mukaan. Jos olet epävarma, mikä peli olisi viihdyttävin, voit hyödyntää suosiojärjestystä hyvien pelien löytämiseen. 

 

Yhteenveto


Peliä valitessa lähde liikkeelle pelien yhteensopivuudesta konsoliisi. Seuraavana mieti, kuka pelaa peliä ja huomio pelaajan ikä pelin valinnassa. Näiden jälkeen on aika tutustua pelityylien kuvauksiin ja valita niistä muutama mieluisin, tämän jälkeen sinun on huomattavasti helpompi siirtyä ostoksille myymäläämme tai nettikauppaamme.

Jokaisen pelin tuotesivuilta löydät sen julkaisupäivän sekä pelityylin, johon se kuuluu. Lisäksi voit järjestää pelit suosion mukaiseen järjestykseen, jos haluat suositun pelin. Myyjämme auttavat sinua tarvittaessa mielellään pelin valinnassa.