Radio-ohjattavat

Powerin valikoimasta löydät laadukkaat Radio-ohjattavat lennokit ja lelut edullisesti. Meiltä löydät muun muassa seuraavat laatumerkit: Parrot, Dacota, Propel ja monta muuta.

Erilaiset radio-ohjattavat lelut ovat hauskaa ajanvietettä koko perheelle. Myymämme mallit ovat akkukäyttöisiä ja ladattavia, joten niistä riittää viihdettä pitkäksi aikaa.

Alla käymme mallistoamme läpi tarkemmin. Käsittelemme samalla tuotteiden ominaisuuksia ja eroja sekä kriteerejä, joita voit hyödyntää sopivimman kauko-ohjattavan lelun valintaan.


Radio-ohjattavien erot

Radio-ohjattavat lelut eroavat muun muassa siinä, millä alustalla ne liikkuvat, kauanko niillä voi lentää yhdellä latauskerralla ja miten niitä ohjataan. Mallien välillä on lisäksi runsaasti muita eroja esimerkiksi mallien tyylissä, painossa ja mahdollisissa kameroissa. Tutustu malliemme eroihin alla ja tule tarvittaessa juttelemaan myyjillemme, kerromme mielellämme lisää tuotteistamme!


Liikkumistapa ja alusta

Olennainen ero erilaisten kauko-ohjattavien välillä on niiden liikkumistapa: osa on tehty liikkumaan maassa, osa vedessä ja osa ilmassa. Jokaisesta ryhmästä löytyy useita erityyppisiä leluja - voit harjoitella moottorikelkalla ajoa, lentää ilmojen halki helikopterilla tai lennokilla, katsella maailmaa hain silmin tai leikkiä radio-ohjattavan lemmikkikoirasi kanssa.

Mikäli harkitset ilmassa liikkuvaa mallia, niiden olennaisia eroja ovat maksimi lentokorkeus ja lentovakaus. Osassa malleista on lisäksi automaattitoimintoja helpottamaan nousua ja laskua sekä ilmassa pysymistä. Ilmassa liikkuvissa lennokeissa ja droneissa huomioi Trafin ohjeet sekä lait mm. lentopaikkojen ja -korkeuden suhteen.


Ohjaustapa

Kaikkia radio-ohjattavia laitteita ajetaan jonkin kaukosäätimen avulla. Osassa malleissa tulee mukana oma säädin, jolla voit hallita esimerkiksi laitteen nopeutta ja liikesuuntaa. Vaihtoehtoisesti jossain radio-ohjattavissa malleissa on mahdollista käyttää mobiililaitteita, eli älypuhelinta tai tablettia, kaukosäätimenä. Tuotesivulta löydät kunkin mallimme ohjaustavan.


Latausaika, kantama eli ulottuvuus, nopeus ja ajoaika

Olennainen tieto radio-ohjattavaa valitessa on kauanko ja kuinka kauas laitteella voi ajaa. Toinen kiinnostava tieto on latausaika, eli se, kuinka pian laitteella pääsee uudelleen ajamaan.

Latausajat sekä ajoajat ovat radio-ohjattavissa tyypillisesti 5-60 minuuttia joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Kantama useimmilla malleilla 10-100 metriä ja maksiminopeudet vaihtelevat tuotteesta riippuen muutamasta kilometristä tunnissa jopa yli 50km/h tuntinopeuksiin.


Koko, paino, tyyli ja materiaalit

Kuten muissakin laitteissa, myös radio-ohjattavissa leluissa on tarjolla eri kokoisia, tyylisiä, painoisia ja materiaalisia malleja. Nämä seikat ovat osin mieltymyskysymys, mutta ne ja vaikuttavat myös laitteen siirrettävyyteen sekä liikkumiseen.

Tyyliltään ja malliltaan osa malleistamme on esimerkiksi itsessään keräilyesineitä, tai niissä voi olla upea käsintehty kotelo mukana. Mallistostamme löytyy myös erilaisia teemamalleja esimerkiksi elokuvien ja sarjojen faneille.

Laitteen muoto, koko ja paino sen sijaan vaikuttavat mukaan otettavuuteen. Etenkin, jos lapsen on tarkoitus kantaa radio-ohjattavaa lelua yksin repussaan pitkiä matkoja kannattaa panostaa malliin, joka on toisaalta riittävän kevyt kannettavaksi ja toisaalta sen mallinen ja kokoinen, että sen saa helposti mukaan rikkomatta lelua - tarvittaessa myös ilman vanhemman apua.


Muut ominaisuudet

Edellä mainitut pätevät käytännössä kaikkiin radio-ohjattava malleihimme. Edellisten lisäksi joissain malleissa on lisäviihdettä tuovia erityisominaisuuksia, kuten valo- ja ääniefektejä tai sisäinen kamera. Löydät näistä tiedon tuotetiedoista, mikäli mallissa on tällaisia erityisominaisuuksia.


Kuinka valita paras kauko-ohjattava lelu juuri sinun tai perheesi tarpeisiin?

Tärkein valintaperuste kauko-ohjattavaa lelua valitessa tulisi olla omat tai saajan mielenkiinnon kohteet. Jos sinä tai lapsesi olette aina halunneet päästä vaikkapa helikopterin puikkoihin tai ilmakuvaamaan, kannattaa valita tämän mahdollistava lelu.

Toisena valintakriteerinä voi käyttää mahdollista kokemusta radio-ohjattavista. Mikäli sinä tai lelun saaja ette ole ajaneet paljon radio-ohjattavia laitteita, kannattaa valita mahdollisimman helposti ohjattava laite. Jos hankitte lentävää lelua, suosikaa malleja, joissa on nousua ja laskua helpottavia ominaisuuksia sekä lennon vakautustoimintoja. Kokeneempi ajaja puolestaan voi valita minkä vain mallin valikoimastamme ja nauttia vauhdikkaista käännöksistä moottoripyörillä ja taitolennosta lennokeillamme.

Edellisten lisäksi voit käyttää edellä esitettyjä eroja, kuten eroja laitteiden painossa ja ohjaustavassa valintasi tukena. Tarvittaessa myyjämme auttavat sinua mielellään sopivimman laitteen valinnassa.


Tarvikkeet radio-ohjattaville laitteille

Yleensä kaikki tarvittava tulee radio-ohjattavan mukana. Pakettiin kuuluu tyypillisesti itse lelun lisäksi laturi sekä ohjain, monissa malleissa on lisäksi lyhyt käyttöohje ja esittely mallista. Voit haluta lisäksi puhelimen tai tabletin ohjaimeksi osalle malleista, tuotesivuilta löydät tiedon, mikäli laite vaatii mobiililaitteen ohjaimekseen. Mikäli hankit kamerallisen mallin, saatat tarvita lisäksi muistikortin, jolle laite tallentaa kuvat tai videot, joita sillä otetaan.


Yhteenveto

Radio-ohjattavat lelut ovat hyvää viihdettä koko perheelle. Laitteet eroavat toisistaan niin liikkumistavan, ulkoisten ominaisuuksien kuin ajo-ominaisuuksienkin suhteen. Ennen oman radio- ohjattavan laitteen hankintaa on hyvä pohtia, minkä tyyppisen laitteen haluaa ja kuinka paljon aiempaa ajokokemusta käyttäjältä löytyy.

Meiltä löydät runsaasti laadukkaita malleja erityyppisille käyttäjille aloittelijoista kokeneempiin
ajajiin. Myös ajettavia laitteita on runsaasti pyöristä helikoptereihin ja koiriin – valitse siis oma
suosikkisi ja nauti ohjaamisesta yksin tai yhdessä!