Pelikonsolit

Pelikonsolit

Powerin laajasta valikoimasta löydät viihdettä koko perheelle tarjoavat pelikonsolit
edulliseen hintaan. Valikoimaamme kuuluvat muun muassa suositut XBOX, Playstation ja Nintendo –konsolit.

Erot / valikoima

Pelikonsolia valitessa on olennaista miettiä, haluatko näppärästi mukana kulkevan käsikonsolin, televisioon liitettävän konsolin vai yhdistelmän näistä? Lisäksi on hyvä pohtia, millaisia pelejä haluat ja kuinka paljon. Paljon pelejä omistava tarvitsee laitteen, jossa on riittävästi tallennustilaa kaikille peleille. Toisaalta, jos haluat pelata jotakin tiettyä tai tietyntyyppistä peliä, huomioi tämä konsolia valitessa, sillä jotkin yksittäiset pelit ovat yksinoikeudella vain tietylle tai tietyille konsoleille.

Käsikonsoli vs televisioon liitettävä konsoli

Valikoimastamme löytyy kahdenlaisia konsoleja: käsikonsoleita ja TV:hen liitettäviä konsoleita. Molemmat tarjoavat runsaasti viihdettä erilaisten pelien parissa. Erona on, että käsikonsolit ovat mukana kannettavia pieneen laukkuun mahtuvia laitteita, joita käytetään yleensä ladattavalla akulla. TV:seen liitettävät laitteet tarvitsevat toimiakseen verkkovirtaa sekä tietenkin television. Näillä laitteilla voit nauttia pelaamisesta suurella ruudulla, mutta laitetta ei ole yhtä näppärää ottaa mukaan vaikkapa matkalle.

Kuinka paljon tallennustilaa on riittävästi?

Tallennustilan tarve vaihtelee merkittävästi sen mukaan, montako erilaista peliä aiot hankkia ja onko perheessäsi useampi pelaaja. Tallennustilaa mitataan yleensä Gigatavuissa (Gt) tai Teratavuissa (Tt). Myyjämme auttavat sinua tarvittaessa tallennustilan tarpeen arvioinnissa.


Mitä konsolipakettiin sisältyy?

Konsolipaketti sisältää aina itse konsolin ja joko virtajohdon tai laturin laitteelle. Lisäksi paketissa voi olla ohjain tai ohjaimia, tämä ilmoitetaan tuotesivuilla sekä paketissa. Paketissa voi olla myös peli tai pelejä mukana, mikäli hankit pelejä sisältävää pakettia lapselle, varmistathan paketin sisältämien pelien ikärajat.


Laitteen muut ominaisuudet - koko, muoto, väri

Laitteet eroavat toisistaan luonnollisesti myös ulkoisilta ominaisuuksiltaan. Koko, muotoilu
ja väri eroavat merkittävästi eri merkkien ja mallien välillä. Mikäli haluamasi pelit ja muut ominaisuudet löytyvät useasta eri konsolista, voit käyttää sisustukseen sopimista lisäkriteerinä laitetta valitessasi.


Kuinka valita sopivin pelikonsoli juuri sinulle ja perheellesi?

Alla kerromme, kuinka voit hyödyntää laitteiden eroja ja laitepakkausten sisältöjen vaihtelua konsolia valitessasi. Mikäli sinulle jää kysyttävää vielä alla olevan luettuasi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme tai myyjiimme niin etsitään yhdessä sinulle paras konsolikokonaisuus!


Montako pelaajaa teillä pelaa kerrallaan?

Kaikilla konsoleillamme on mahdollista pelata yksinpelinä, yksinpeleihin käsikonsolit ovat kuitenkin kätevin ja tilaa säästävä ratkaisu. Monin peliin tarvitset konsolin, johon voi liittää useamman ohjaimen tai jolla voi Internetin yli pelata yhdessä muiden kanssa. Pelistä riippuen 2-4 pelaajan moninpeli on useimmiten mahdollinen, joskus jopa useampi pelaaja voi olla yhtaikaa samassa pelissä.


Missä haluatte pelata?

Haluatteko pelata kotona olohuoneessa? Vai kenties automatkoilla mökille ja mökillä? TV:hen liitettävät konsolit voidaan johdot irrottamalla siirtää TV:stä toiseen. Joissain konsoleissa pelkällä ohjaimella voi lisäksi pelata matkan aikana. Jos haluatte kuitenkin pelata pääosin matkoilla tai esimerkiksi sähköttömällä mökillä, on käsikonsoli teille paras ratkaisu.


Mitä haluatte pelata?

Onko teillä mielessä jokin tai jotkin tietyt pelit, joita haluatte pelata? Ennen konsolin valintaa kannattaa varmistaa, millä konsoleilla suosikkipelinne toimivat. Jos teillä ei ole tiettyä peliä mielessä, miettikää, mikä tyylisiä pelejä haluatte pelata. Jos haluatte esimerkiksi pelata ajopelejä polkimilla ja ratilla tai liikuntapelejä tasapainolautaa hyödyntäen, nämä onnistuvat vain osalla konsoleista. Tarvittaessa myyjämme voivat auttaa teitä tarpeidenne kartoituksessa ja sopivimman konsolin löytämisessä.


Muita kriteerejä sopivimman konsolin valintaan

Edellisten lisäksi voit käyttää myös muita seikkoja tukena konsolin valinnassa. Esimerkiksi laitteen ulkonäkö, eli koko, väri ja muoto voivat olla valintakriteerejä - etenkin, jos olohuoneessasi on rajallinen tila konsolille tai se tulee näkyvälle paikalle.


Mitä sinun tulisi hankkia konsolin lisäksi?

Pelkällä konsolilla et pääse vielä kovin syvälle viihteen pelaamisen maailmaan. Lisäksi tarvitset vähintäänkin pelin tai pelejä. Muissa kuin käsikonsoleissa tarvitset lisäksi vähintään yhden ohjaimen sekä kaapelit konsolin yhdistämiseen kodin laitteisiin.


Pelit ja peliraha

Tarvitset tietenkin vähintään yhden pelin voidaksesi pelata konsolillasi. Pelejä voit hankkia meiltä joko fyysisinä peleinä tai pelirahana, jota voit käyttää laitteeseen kuuluvassa pelikaupassa. Varmista konsolia ostaessasi, kumpi on sinun tapauksessasi parempi tapa hankkia sisältöä laitteeseesi.

Ohjaimet, sensorit, ratit, kuulokkeet ja muut tarvikkeet

Pelaamiseen tarvitset jonkinlaisen ohjaimen - tai ohjaimia, mikäli haluat nauttia moninpelistä ystäviesi kanssa. Joihinkin peli- ja konsolityyppeihin saatat lisäksi tarvita erilaisia sensoreja ja ratteja. Iltaisin pelaavalle suosittelemme lisäksi kuulokkeita – näin et häiritse naapureita tai perheesi jäseniä peliesi äänillä. Useat kuulokkeet myös vähentävät pelaamista häiritseviä ääniä vähentämällä taustamelua.


HDMI- tai muut liitäntäjohdot, jos eivät sisälly pakettiin

Televisioon liitettävät mallit tulee luonnollisesti liittää televisioosi. Tyypillisesti tämä tapahtuu HDMI-johdolla. Tämä, tai muu tarkoitukseen käytetty johto ei yleensä sisälly pakkaukseen, sillä asiakkaat tarvitsevat hyvin eripituisia ja tyyppisiä johtoja. Konsolia hankkiessasi varmista televisiosi liitännät sekä etäisyys, jolle konsoli on tarkoitus sijoittaa.


Vakuutus, eli Power Turva

Fyysisten tarvikkeiden lisäksi konsoleille on lisäksi saatavilla erillinen turva vahinkojen varalle. Vakuutus tekee käytöstä huomattavasti huolettomampaa. Kysy lisää myyjiltämme!


Yhteenveto

Aloita pelikonsolin valinta miettimällä, kuka konsolia käyttää, missä sillä pelataan ja mitä pelejä sillä on tarkoitus pelata. Nämä kysymykset auttavat valitsemaan parhaiten sopivan konsolin sekä määrittämään oikean muistin määrän.

Konsolin valittuasi on aika paneutua muihin tarvitsemiisi tuotteisiin ja palveluihin, kuten ohjaimiin ja peleihin. Kunkin pelikonsolin tuotesivulta löydät tiedon, mitä paketti sisältää. Lisäksi tarvitset todennäköisesti ainakin johdon televisioon liittämiseen ja mahdollisesti lisää pelejä.

Mikäli tarvitset apua, olet tervetullut myymälöihimme. Myyjämme auttavat sinua mielellään
sopivan pelikonsolin valinnassa!