Power tarjoaa sinulle laajan valikoiman silitysrautoja ja silityskeskuksia erilaisiin tarpeisiin. Valikoimamme kattaa muun muassa seuraavat laatumerkit: Philips, Tefal, AEG, Bosch, Electrolux ja lisäksi useita muita. Löydät meiltä myös tarvikkeet vaateiden kuivauksen, silittämisen ja siistinäpidon tueksi.

Alla annamme sinulle vinkkejä sekä parhaaseen silitystulokseen, että oikean silitysraudan valintaan. Näillä vinkeillä saat sileää ja puhdasta pyykkiä laadukkaasti vuodesta toiseen!


Kuinka valita oikea silitysrauta juuri sinun tarpeisiisi?


Mitä silität ja paljonko silität?

Meiltä löydät niin silitysraudat kuin silityskeskuksetkin. Silityskeskus on paljon silittävän unelma, sillä se lämpenee nopeasti ja on miellyttävä käyttää. Useimmiten silityskeskuksissa on lisäksi automaattinen virrankatkaisu, suuri vesisäiliö ja laadukkaat materiaalit.

Mikäli silität vähemmän tai satunnaisesti pärjäät myös edullisemmilla silitysrautamalleillamme. Jokainen mallimme tuo sinulle sileää pyykkiä laadukkaasti, edullisempi rauta saattaa kuitenkin lämmetä hieman hitaammin ja olla varusteltu pienemmällä vesisäiliöllä. Tällaisen raudan etu edullisen hinnan ohella on se, että se menee näppärästi pieneen tilaan, kun et käytä sitä. Pieniä määriä silittävänä ergonomian ja nopeuden arvo ei myöskään ole yhtä suuria kuin paljon silittävällä.


Höyry ja sen edut

Höyryrauta silottaa pyykit tehokkaasti. Höyrysilitysrautaa hankkiessa kannattaa huomioida vesisäiliön koko, jos silität vähän, jopa desin tai parin säiliö voi olla riittävä. Paljon silittävälle on tarjolla jopa litran kokoluokan höyrysäiliölle varustettuja rautoja.

Toinen asia, joka on hyvä huomioida, on raudan tuottaman höyryn määrä. Höyrysilitysraudoissamme on tyypillisesti ilmoitettu sekä maksimimäärä, että se, voiko höyrymäärää säätää. Höyrymäärä on ilmoitettu höyryn tuottona höyrygrammoina per minuutti. Osassa malleistamme on lisäksi höyryn suihkautusmahdollisuus isommalla höyrymäärällä. Höyryrautaa hankkiessa kannattaa tarkistaa myös, onko raudassa tippalukkoa. Tippalukko estää ylimääräisen veden tippumisen silitettävälle tekstiilille, tästä on hyötyä erityisesti paljon höyryä tuottavien rautamallien kanssa.


Johdolla vai ilman?

Raudan hankintaa suunnitellessa on hyvä pysähtyä miettimään omia silitystottumuksia. Silitätkö aina samassa paikkaa pistorasian lähellä? Vai haluaisitko mahdollisuuden silittää myös eri paikoissa, kuten kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa ja kesämökillä raudallasi?

Mallistostamme löydät silitysrautoja sekä johdolla, että ilman. Johdollista mallia hankkiessa on hyvä tarkistaa ennakkoon, että johdon pituus riittää. Johdottoman mallin etuina ovat joustavuus ja helppous. Voit liikkua raudan kanssa vapaasti, eikä sinun tarvitse asettua pistorasian välittömään läheisyyteen.


Puhdistusominaisuudet

Osasta silitysrautojamme löytyy kalkinestojärjestelmä tai kalkinpoistotoiminto. Höyryraudasta voi löytyä esimerkiksi helposti puhdistettava kalkkisäiliö, joka kerää kalkin silityksen aikana. Osa malleista myös ikään kuin pesee veden avulla kalkkihiukkaset pois raudasta. Nämä järjestelmät helpottavat raudan puhtaanapitoa. Puhtaalla raudalla saat tasaisen höyryntuoton, laadukkaan silitystuloksen ja pidät vaatteesi puhtaampina.


Ergonomia, design, materiaalit ja väri

Kuten kaikkea muutakin kotiin hankkiessa, myös silitysraudassa voi pohtia sen ulkoisten
ominaisuuksien sopivuutta omaan kotiin ja tyyliin. Paljon silittävän kannattaa panostaa ergonomiaan, useimmiten silityskeskuksemme tarjoavat parhaan ergonomian. Myymälöissämme voit tutustua rautamalleihin sekä silityskeskuksiimme tarkemmin.

Silitysraudat eroavat paitsi muotoilun ergonomisuuden osalta myös designin, kuten koristekuvioiden ja värien sekä materiaalien osalta. Kahvan ja sivujen sekä säädinten muotoilu ja väri vaikuttavat käyttömukavuuteen ja tyylikkyyteen. Pohjan materiaali sen sijaan vaikuttaa silitystuloksiin ja raudan pitkäikäisyyteen. Kaikki rautamme on toteutettu laadukkain materiaalein kuluttaja mielessä pitäen.


Silittäjän tarvikkeet

Valikoimamme kattaa silitysrautojen ja –keskusten lisäksi tarvikkeet, joilla teet pyykkäämisestä ja vaatehuollosta vieläkin helpompaa ja mukavampaa. Saat meiltä muun muassa silitysraudat säädettävällä silityskorkeudella, näppärät nukanpoistajat, pieneen tilaan menevät kuivaustelineet sekä vaateripustimet vaatteiden kuivaamiseen ja järjestyksessä pitämiseen.


Kuinka silittää oikein?


Valitse oikea lämpötila

Silitettävän vaatteen pesuohjeessa on ilmoitettuna raudan sopiva lämpötila. Noudata näitä ohjeita, jotta tekstiilisi pysyvät hyväkuntoisina pitkään. On hyvä huomioida, että herkät tekstiilit, kuten silkki- ja keinokuidut kannattaa silittää ensimmäisinä, kun rauta ei vielä ole niin kuuma. Jätä suosiolla korkeaa lämpötilaa kestävät ja vaativat materiaalit, kuten puuvilla viimeisiksi.


Hyödynnä kosteus ja höyry

Kosteat tekstiilit siliävät paremmin kuin täysin kuivat. Sinun kannattaakin kostuttaa vaatteet ja kodintekstiilit joko ennen silitystä tai sen yhteydessä. Tämä käy näppärästi höyryrautaa käyttämällä. Vaihtoehtoisesti voit hoitaa kostuttamisen suihkupulloa käyttämällä.

Ennen kuin käytät höyryä tai kostutat tekstiilisi, varmista, että tuotteen materiaali kestää tämän. Jotkin herkät materiaalit, kuten villa ja akryyli eivät kestä silitystä höyryn kanssa. Yleisemmät materiaalit, kuten pellava ja puuvilla sen sijaan siliävät parhaiten höyryä käyttäen, eikä höyry yleensä vaurioita näitä materiaaleja.


Silitä vain puhtaita tekstiilejä

Silitä vain puhtaita vaatteita. Mikäli ostat uuden vaatteen tai kodin tekstiilin pese se ennen ensimmäistä silitystä. Myös jos huomaat tekstiilissä tahran, poista tahra ja pese vaate ennen silitystä. Likaisia vaatteita silittämällä saa pahimmassa tapauksessa lian tarttumaan voimakkaammin kiinni tekstiiliin. Tämän voit helposti välttää puhdistamalla tekstiilit tahrattomiksi ja raikkaiksi ennen silitystä.


Yhteenveto

Silittäessäsi muista noudattaa tekstiilissäsi olevia ohjeita lämpötilan, höyryn ja käsittelyn suhteen.
Silitä aluksi herkät materiaalit ja raudan lämmetessä siirry paremmin lämpöä kestäviin. Mikäli haluat sileää pyykkiä mahdollisimman helpolla, valitse höyryä tuottava silitysrauta ja silitä pyykkisi höyryn kera. Höyrysilitysrautojemme höyryntuottokyvyn näet grammoina minuutissa tuotetiedoista. Jotta tekstiilisi pysyisivät mahdollisimman siisteinä ja tahrattomina, silitä vain puhtaita vaatteita ja kodin tekstiilejä.

Silitysrautaa valitessa huomioi, kuinka usein tulet rautaa käyttämään. Paljon päivittäin silittävän kannattaa harkita silityskeskusta, jossa saat hyvän ergonomian ja tehokkaan raudan käyttöösi. Harvemmin silittävä pärjää mainiosti valikoimamme muilla silitysraudoilla.

Silitysrautaa valitessa mieti, haluatko käyttää höyryominaisuutta, jolla pyykit siliävät nopeammin? Kannattaa myös pohtia tilaa tai tiloja, joissa tulet silittämään. Mikäli silityspaikkasi vaihtelee paljon tai ei ole pistokkeen lähellä, harkitse joustavaa johdotonta mallia. Johdollista mallia hankkiessa tarkista johdon pituus ennakkoon.

On hyvä kiinnittää edellisten lisäksi myös raudan ergonomiaan – onko sitä mukava pitää kädessä? Voit lisäksi pohtia raudan sopivuutta juuri sinun tyyliisi ja mieltymyksiisi. Raudan pitkäikäisyyttä ajatellen on hyvä huomioida myös raudan pohjamateriaalin laadukkuus sekä raudan puhdistettavuus.