Terassilämmittimet

Terassilämmitin luo lämpöä ja tunnelmaa viileisiin iltoihin

 

Terassilämmittimen avulla etenkin lasitettu terassi tai patio on kuin yksi uusi ylimääräinen huone tai
viihtyisä illanviettopaikka, vaikka illat alkaisivatkin jo viiletä lämpimän kesän jälkeen. Terassilämmitintä
voidaan hyödyntää ympäri vuoden ja niitä voidaan käyttää hyvin myös viherhuoneessa.

Terassilämmittimen ostoa harkittaessa tai sitä valittaessa tulee ottaa huomioon, minkälaiselle terassille sitä ollaan hankkimassa. Avonainen terassi vaatii tehokkaamman lämmittimen, kun taas katetulle tai lasitetulle terassille voidaan valita tehoiltaan kevyempi versio.

Kun suunnitellaan terassilämmittimen paikkaa, tulee varmistua myös siitä, että paikan läheisyydessä on pistorasia, johon terassilämmitin kiinnitetään. Lisäksi tulisi varmistaa onko sulake pistorasian takana riittävän suuri. Turvallisuustekijöiden kanssa tulisi olla myös erityisen tarkka; Riittävä suojaetäisyys sekä tarvittava tuuletus tulisi olla mietittynä ennen terassilämmittimen käyttöönottoa.

Alla olevasta valikoimasta löydät myös vapaasti sijoitettavat, liikuteltavat ja säädettävät POINT PRO terassilämmittimet kätevällä ja modernilla kauko-ohjauksella.


Mihin sijoitan terassilämmittimen?

Terassilämmittimen sijainti kannattaa suunnitella siten, että sen käytöstä saa parhaan mahdollisen hyödyn. Terassilämmitin kannattaakin sijoittaa mieluiten sellaiseen paikkaan, jossa sen lämpö kohdistuu tiettyyn kohteeseen, kuten esimerkiksi terassikalusteisiin; ruokailu- tai sohvaryhmään tai paikkoihin joissa
yleisemmin vietetään aikaa terassilla oleskellessa.

Terassilämmittimestä riippuen, voit sijoittaa sen joko seinään, kattoon, tai valita terassillesi tyylikkään ja
liikuteltavan lattiamallin, joka ei juurikaan perinteisestä jalkalampusta eroa. Kattomallejakin on valittavana
joko roikkuvia tai suoraan kattoon kiinnitettäviä lämmittimiä. Joidenkin seinään kiinnitettävien terassilämmittimien lämmityskulmaa saa myös säädettyä, jotta voit osoittaa lämmityksen juuri sinne, missä sitä eniten tarvitset ja saat laitteestasi parhaan mahdollisen hyödyn.


Lyhyt- vai pitkäaaltoinen terassilämmitin?

Terassilämmittimet voidaan niiden tekniikan perusteella jakaa kahteen eri ryhmään: Lyhytaaltoisiin tai
pitkäaaltoisiin lämmittimiin. Kun terassilämmittimen aallonpituus on pitkä, ei se sovi välttämättä ulkokäyttöön lainkaan, tai sen hyöty ulkoilmassa on pieni. Lyhytaaltoiset terassilämmittimet sen sijaan lämmittävät tehokkaasti halutun kohteen. Tällaiset kvartsilämmittimet ovat tehokkaita, koska ilman
lämmittämiseen ei kulu aikaa eikä energiaa näin mene hukkaan. Lasitetuille terasseille sen sijaan voidaan valita pitkäaaltoinen terassilämmitin, joka lämmittää ympäröivää ilmaa, eikä lämmin ilma karkaa tuulen mukana suljetusta tilasta.

Terassilämmittimien tehokkuus kerrotaan tuotteen teknisissä tiedoissa watteina ja usein lämmittimissä on valittavana useampi asetustaso halutun lämpötilan mukaan. Noin 2000W terassilämmitin riittää keskimäärin 10 neliömetrin tilan lämmittämiseen kustannustehokkaasti ja 15 neliömetrin terassikin lämpenee vielä mukavasti yhdellä 2000W lämmittimellä. Sen sijaan 1000W lämmitin on oiva vaihtoehto esimerkiksi pienelle terassille. Pelkästään watit eivät kuitenkaan kerro aivan koko totuutta terassilämmittimen tehokkuudesta, vaan huomioon kannattaa ottaa myös sen säteilytehokkuus.

Mikäli lämmitettävä alue on suuri tai se sisältää suuria kalusteita kuten ruokailuryhmän, saattaa tilan lämmittämiseen olla järkevintä hankkia esimerkiksi kaksi erillistä 2000W terassilämmitintä. Nämä lämmittimet voisi sitten asetella ruokailuryhmän molemmille puolille, jolloin ne lämmittävät ryhmän äärellä olevia henkilöitä tasaisesti ja miellyttävästi.


Point vai Point Pro?

Powerin valikoimassa sinulla on valittavana terassilämmittimiä kahdesta eri tuotemerkistä; Point tai Point
Pro. Point Pro mallin terassilämmittimien valikoimasta voit valita itsellesi esimerkiksi kauko-ohjattavan mallin. Valikoimassa on myös pöydälle asetettavia malleja, jotka lämmön lisäksi myös valaisevat pimeitä iltoja.

Point -mallistosta voit valita perinteisemmän terassilämmittimen kattoon tai seinään kiinnitettävistä malleista aina noin kaksimetrisiin, säädettäviin lattialla seisoviin lämmittimiin. Hintahaarukka terassilämmittimissä on 40 ja 350 euron välillä ja tehoja lämmittimissä on aina 650 watista 2200 wattiin, joten löydät varmasti juuri itsellesi ja omiin tarpeisiisi sopivan terassilämmittimen.

Kun olet päättänyt hankkia terassilämmittimen ja olet tehnyt valintasi kuinka tehokkaan ja minkälaisen lämmittimen haluat, on aika siirtyä ostoksille. Powerin kattavasta valikoimasta löydät terassilämmittimen terassille kuin terassille ja pääset nauttimaan lämmöstä myös kylminä syysiltoina.