Robotti-imurit

Robotti-imurit

Mitäpä jos lattiasi kiiltäisivät muruttomina päivästä toiseen vaivatta? Tämä on mahdollista Powerin laajasta valikoimasta löytyvillä robotti-imureilla. Robotti-imuri oppii talosi pohjapiirustuksen, ja imuroi kotisi itsenäisesti - vaikket olisi paikalla. Meiltä löydät muun muassa huippusuositut ja useissa testeissä pärjänneet Roomba ja Neato –merkkien robotti-imurit.


Miksi hankkia robotti-imuri – perustiedot robotti-imurista


Mikä on robotti-imuri ja miten se helpottaa arkeasi?

Robotti-imuri on laite, jossa on perinteisen imurin tapaan imu, jolla se siivoaa pölyt, karvat ja roskat lattialta. Laitteen sisällä on suodatin ja pölysäiliö, johon se kerää pölyt, kuten perinteinenkin imuri. Näiden lisäksi robotti-imurissa on harjakset, joiden avutta se ohjaa likaa ja roskia sisäänsä sekä tyypillisesti ladattava, vaihdettava akku. Useissa malleissa on myös erilaisia älyominaisuuksia, joihin voi liittyä esimerkiksi ajastin, jolla voit määritellä siivousaikataulun sekä kamerat, joita laite hyödyntää reittinsä suunnittelussa.

Robotti-imuri ei korvaa siivoojaa, mutta helpottaa kodin siistinä pitämistä merkittävästi. Imuriin
voi ohjelmoida siivousaikataulun - se voi esimerkiksi käydä kotisi läpi kerran päivässä tai joka
toinen päivä. Imurointi onnistuu myös, kun et ole paikalla, eli voit töistä kotiin tullessasi nauttia
puhtaasta kodista.

Laite tekee esimerkillistä jälkeä lattiamateriaalista riippumatta ja robotti onkin oiva apuri kodin siivoukseen. Mikäli lattioilla on paljon esteitä ja tavaroita, nämä kannattaa siirtää manuaalisesti pois imurin tieltä, niin se pääsee esteettä puhdistamaan kotisi. Haluat ehkä silloin tällöin itse imuroida sohvat, lattialistat, karvamatot, ynnä muut hankalat paikat, johon robottisi ei välttämättä pääse. Kuitenkin perussiisteyden ylläpidon robotti-imuri hoitaa näppärästi.

Robotti-imurit imuroivat lattiat tehokkaasti ja useimmat mallit pystyvät siivoamaan myös matalanukkaiset matot sekä kynnykset vaivatta. Koirankarvat, roskat ja lattialle tippuneet jauhot kaikkoavat tehokkaasti ja vaivatta robottiapuriisi. Mikäli huonekalujen alla on riittävästi tilaa, imuri siivoaa myös huonekalujen, kuten sohvan ja sängyn, aluset.

Meillä myytävät modernit robotti-imurit selviävät myös kulmien siivoamisesta. Osassa malleissa on tähän tarkoitukseen erityispitkiä harjaksia – osa malleista on muodoltaan D-kirjaimen mallisia, jolloin ne pääsevät pyöreitä malleja näppärämmin siivoamaan kotisi kulmat. Laitteissa on myös älykkäitä automaattisia reitinsuunnitteluominaisuuksia, joiden avulla ne voivat esimerkiksi pujotella tuolin jalkojen välistä pöydän alle ja seinien vierustoille. Asunnon siivottuaan monet robotti-imureista osaavat jopa ajaa itsensä parkkiin omaan, imurin mukana tulevaan, latausasemaansa. Näin niissä on virtaa seuraava siivouskertaa varten ilman, että joutuisit manuaalisesti siirtämään niitä lataukseen. Helppoa, eikö?


Lataus- ja imurointiaika

Imurista riippuen imuroit tyypillisesti yhdellä akullisella noin 1-3 tuntia, jossa imuri yleensä ehtii siivoamaan ison asunnon tai omakotitalon yhden kerroksen. Mallista riippuen laite voi hyödyntää esimerkiksi kameroita tai laservaloja navigointiin sekä reittinsä optimointiin ja esteiden väistelyyn.

Useat imurimallit osaavat mennä itsenäisesti lataustelakkaansa virran ollessa vähissä. Latausaika robotti-imureilla on tyypillisesti muutamia tunteja. Se on siis valmiina auttamaan kotisi puhdistuksessa, vaikka joka päivä!

Tarvitseeko robotti-imuria huoltaa?

Robotti-imurin omistajana ainoa säännöllisestitehtävä ”huoltotyö”, jota joudut tekemään, on imurin pölysäiliön tyhjennys ja suodattimien puhdistus samaan tapaan kuin muissakin pussittomissa pölynimureissa. Säiliö naksautetaan irti, avataan, tyhjennetään roskikseen ja kiinnitetään takaisin imuriin, samalla on hyvä puhdistaa suodattimet parhaiden siivoustulosten takaamiseksi myös jatkossa. Riippuen kotisi puhtaudesta ja koosta tämä tulee tehdä tyypillisesti muutaman kerran viikossa, eläintaloudessa yleensä hieman useammin.

Toinen harvemmin tehtävä huolto on akun vaihto. Laitteiden akut kestävät säännöllisessä käytössä tyypillisesti vuodesta muutamaan vuoteen riippuen siitä, kuinka paljon laitetta käytetään. Näet imuriemme tuotesivuilta, onko harkitsemassasi mallissa vaihdettava akku vai ei. Mikäli haet laadukasta ja pitkäikäistä siivousapulaista, kannattaa hankkia malli, jonka akun voit tarvittaessa vaihtaa.


Kuinka robotti-imuria ohjataan?

Lähtökohtaisesti imuri liikkuu kotonasi itsenäisesti ja voitkin huoletta jättää sen siivoamaan, vaikka olisit itse töissä tai matkoilla. Se, mikä sinun tulee määritellä, on joko a) ajastaa siivousaikataulu, jotta imuri tietää itse, milloin lähteä liikkeellä tai b) vaihtoehtoisesti voit aina tarpeen mukaan käskeä imurin manuaalisesti liikkeelle. Mikäli asunnossasi on useita kerroksia, voit joko siirtää imurin kerroksesta toiseen tai hankkia useamman imurin, joista jokainen siivoaa itsenäisesti oman kerroksensa.

Mikäli haluat saada dataa imurisi toiminnasta ja ohjata sitä etänä, hanki kaukosäätimellä tai älypuhelimen sovelluksella ohjattava laite. Kaukosäätimellä ohjattavalle mallille voit antaa käskyjä kotona ollessasi ilman, että sinun tarvitsee mennä imurin luo.

Älypuhelimella ohjattavat imurit kytketään kotisi langattomaan verkkoon ja lataat puhelimeesi imurin valmistajan tarjoaman sovelluksen, tällöin saat runsaasti dataa ja etäohjausmahdollisuudet puhelimeesi. Saat muun muassa tiedon imurin läpikäymästä alueesta karttamuodossa ja voit kytkeä laitteesi siivoamaan puhelimestasi käsin. Mikäli et halua käskeä laitetta manuaalisesti töihin, voit myös syöttää sille imurointiaikataulun puhelimellasi.


Onko erihintaisissa imureissa suuria eroja?

Kaikki Powerin valikoimasta löytyvät robotti-imurit tarjoavat sinulla näppärää siivousapua ja laadukkaat siivoustulokset. Mikäli haluat testata robotti-imurin sopivuutta juuri sinulle tai hankit kakkosimuria kesämökille, pääset kokemaan robotinkyvyt ja sen tarjoaman avun jo edullisimmilla malleillamme.

Jos kuitenkin haet laitetta päivittäiseen kodin siivoukseen ja haluat päästä mahdollisimman helpolla, suosittelemme satsaamaan laadukkaaseen robotti-imuriin. Arvokkaammissa malleissa on laajemmin siivousta helpottavia toimintoja, kuten ajastin ja kyky ajaa automaattisesti latausasemaan. Myös kaukosäädin tai puhelinsovellus tulevat tyypillisesti arvokkaampien mallien mukana. Lisäksi laitteen käyttöikään vaikuttavat puhdistettava suodatin ja vaihdettavissa oleva akku löytyvät tyypillisesti arvokkaammista malleista.


Yhteenveto

Robotti-imuri on erinomainen apu siivoukseen. Laite pystyy puhdistamaan erilaiset lattiamateriaalit, huoneiden kulmat, osan matoista ja kynnyksistä sekä oppii kiertämään esteet. Sinun ei tarvitse olla kotona imuroidessasi, vaan voit töistä tullessasi nauttia puhtaasta kodista.

Imurimallia valitessasi kiinnitä huomiota laitteen ajastus- ja älyominaisuuksiin sekä siihen, onko siinä irrotettavat suodattimet ja akku. Jokainen mallimme tarjoaa hyviä siivoustuloksia näistä riippumatta, kuitenkin paljon imuroivan ja kiireisen kannattaa panostaa mahdollisimman laadukkaaseen ja itsenäiseen imuriin.