Ilmankostuttimet

Powerin valikoima kattaa laadukkaat ilmankostuttimet erikokoisiin tiloihin ja erilaisiin tarpeisiin. Meiltä löydät niin edulliset pikkukostuttimet kuin suurempaankin tilaan sopivat laitteet. Laitteistamme löydät monipuoliset toiminnot, kuten huonetuoksun, kosteusmittarin ja ajastimen.

Valikoimaamme kuuluu malleja muun muassa Stanlerilta, Wilfalta ja Pointilta. Meiltä saat myös vaihtosuodattimet osaan kostutinmalleista.


Mikä on ilmankostutin ja miksi niitä hankitaan?

Ilmankostutin on laite, joka lisää ilmankosteutta. Tästä on hyötyä etenkin talviaikaan, kun sisäilma
Suomessa on useimmiten kuivaa. Liian kuiva sisäilma voi aiheuttaa muun muassa ihon ja limakalvojen kuivumista.

Kuitenkaan myöskään liiallinen kosteus ei ole hyväksi, vaan voi aiheuttaa rakenteiden ja huonekalujen kostumista. Tämän ehkäisemiseksi kannattaa kotiin hankkia joko kosteusmittari tai kostutin, jossa mittari on sisäänrakennettuna. Optimaalinen ilman suhteellinen kosteus
asuinrakennuksessa on noin 30-40%.


Kuinka sijoittaa ilmankostutin asuntoon?

Kostutin voidaan hankkia kostuttamaan joko yksittäistä huonetta tai koko asuntoa. Isoissa asunnoissa voi olla tarvetta myös useammalla kostuttimelle. Jokaisen kostuttiminen tuotesivulla on kerrottu, kuinka suurta tilaa sillä tulisi valmistajan ohjeen mukaan kostuttaa. Tyypillisesti kostuttimet on suunniteltu kostuttamaan 30-100 neliön suuruista tilaa. Pyri noudattamaan laitekohtaisia ohjeita, ja kysy tarvittaessa apua myyjiltämme.

Kostuttimen sijoittamisessa asuntoon tulee huomioida mahdolliset valmistajan ohjeet. Lisäksi pyri sijoittamaan laite lasten ja lemmikkien ulottumattomiin, jottei se esimerkiksi pääse vahingossa kaatumaan ja vahingoittamaan asuntoasi vedellä, joka joissain malleissa on kuumaa.

Lisäksi tulisi pyrkiä sijoittamaan laite niin, ettei se ole kosketuksissa esimerkiksi tapetoituun seinään tai kostealle arkoihin huonekaluihin. Myöskään elektroniikan, kuten television viereen ei
laitetta kannata sijoittaa.


Vaatiiko ilmankostutin paljon huoltoa?

Kostuttimeen tulisi lisätä vettä ohjeen mukaan, tyypillisesti noin kerran päivässä. Laitteiden vesisäiliön koko on tyypillisesti noin 2-10 litraa. Löydät säiliökoot ja ohjeet kunkin laitteen tuotetekstistä sivuiltamme sekä valmistajan sivuilta. Vettä ei tulisi hygieniasyistä seisottaa laitteessa, koska siinä voi alkaa kasvaa bakteereja. Joten jos et käytä laitetta, kaada vesi pois ja lisää uutta, kun taas käytät sitä.

Laite tulee lisäksi pitää puhtaana valmistajan ohjeiden mukaisesti puhdistamalla. Kostuttimien suodattimia tulee myös vaihtaa säännöllisesti. Meiltä löydät suodattimet osaan malleista, kysy tarvittaessa apua myyjiltämme.


Mitä eroja laitteissa on?

Ilmankostuttimissa on eroja muun muassa sen suhteen, minkä kokoiseen tilaan ne on tarkoitettu. Myös laitteiden design, teho ja ohjelmat vaihtelevat runsaasti. Meiltä löydät useita erihintaisia kostuttimia, jotka on suunniteltu eri kokoisiin tiloihin ja varustettu erilaisilla toiminnoilla. Mikäli olet herkkä melulle tai hankit laitetta makuuhuoneeseen kannattaa tarkistaa harkitsemasi kostuttimen tuotesivulta sen melutaso. Mitä pienempi desibeliluku (dB) laitteen tiedoissa on mainittu, sitä hiljaisempi kostutin on kyseessä. Melutaso on laitteissa yleensä n. 20-40 desibeliä.

Yksi keskeinen toiminto on ajastin, joka mahdollistaa sen, että kostutin kytkeytyy automaattisesti päälle ja pois päältä tiettyihin kellonaikoihin. Tämä on kätevää, jos haluat esimerkiksi kostean ilman yöunien ajaksi tai haluat ilman olevan valmiiksi kostutettua, kun saavut töistä kotiin. Osassa laitteissa oleva sisäänrakennettu kosteusmittari on toinen hyödyllinen ominaisuus, koska se varmistaa sopivan kosteuden ja suojaa näin sinua liian kuivan ilman aiheuttamilta haitoilta ja toisaalta se suojaa rakenteita liian kostealta ilmalta. Mikäli hankit laitteen ilman kosteusmittaria, suosittelemme erillisen mittarin hankintaa ilman kosteuden seurantaan ja sopivan kosteustason varmistamiseksi.

Parhaista laitteistamme löydät edellisten lisäksi bakteerien vähennyksen laitteen vedestä esimerkiksi UV-valoa tai lämpöä käyttäen. Lisäksi osassa laitteissa on huonetuoksu, jolla saat raikkaan tuoksun kotiisi. Näiden ohella automaattinen virrankatkaisu veden loppuessa on kätevä ominaisuus, joka säästää virtaa.

Erilaisten ohjelmien ja toimintojen lisäksi laitteet eroavat designiltaan. Meiltä löydät laitteet pienistä ja kevyistä suuriin ja tehokkaisiin. Laitteet eroavat myös muodon, värin ja materiaalien suhteen. Voit tutustua eri malleihin sekä nettisivuilla, että myymälöissämme ja löytää juuri sinun kotiisi ja tarpeisiisi sopivan mallin.

Kuinka valita juuri sinulle sopiva kostutin?

Aloita miettimällä, mihin tilaan laite on tulossa ja milloin sitä on tarkoitus käyttää. On olennaista tietää kostutettavan tilan koko laitetta hankkiessa. Tila voi olla joko yksittäinen huone tai koko asunto. Mikäli kyseessä on suuri tila, kuten iso omakotitalo, voi olla järkevää hankkia useampi kostutin.

Mieti seuraavaksi kostuttimien sijoituspaikka. Tuleeko kostutin makuuhuoneeseen? Kuinka paljon tilaa kostuttimelle on käytettävissä? Onko kostuttimen värillä tai designilla väliä? Onko tilassa erillinen kosteusmittari tai aiotko hankkia sellaisen? Mikäli kostutin tulee makuuhuoneeseen ja sitä on tarkoitus käyttää yöaikana, kiinnitä huomiota kostuttimen melutasoon. Mitä herkkäunisempia sinä ja perheenjäsenesi ovat, sitä tärkeämpää on laitteen hiljaisuus.

Laitteita on paljon erikokoisia, muotoisia ja värisiä. Jos olet tarkka kotisi sisustuksesta ja haluat kotisi tyyliin sopivan laitteen, on tyylitoivetta hyvä miettiä ennakkoon. Näin sinun on helpompi valita oikea tuote ja myyjämme osaavat suositella mieltymyksiisi sopivinta laitetta. Mikäli kostutettavassa tilassa ei ole erillistä kosteusmittaria, etkä aio sellaista hankkia, varmista, että kostuttimessasi on kosteusmittari. Näin voit varmistaa, että huoneilmasi kosteus on optimaalinen niin sinun hyvinvointiasi kuin kotisi rakenteita ja kalusteita ajatellen. Mikäli tilassa sen sijaan on jo erillinen mittari, voit hankkia laitteen joko mittarilla tai ilman. Jos haluat lisäksi jotain erityistä, kuten automaattiohjelmat, ajastimen, huonetuoksun tai kostutusveden bakteerien vähennystoiminnon löydät myös nämä valikoimamme tuotteista. Tuotesivuilta löydät runsaasti informaatiota jokaisen tuotteen ominaisuuksista ja ohjelmista. Lisäksi voit vierailla myymälöissämme kysymässä lisää tuotteista ja tutustumassa niihin paremmin.

Tervetuloa ostoksille!