Kaasugrillit

Grillit ja grillaaminen kuuluvat vahvasti suomalaiseen kesään ja koko grillikauden kruunaa laadukas ja
tehokas kaasugrilli. Kaasugrilli on aina heti käyttövalmis, eli ruuanlaiton voi aloittaa aina saman tien eikä
grillin kuumenemista saatikka hiillosta tarvitse odotella lainkaan. Kaasugrillien polttoaineena kotikäytössä
käytetään yleensä nestemäistä kaasua, jonka ansiosta liekki kuumentaa tasaisesti ruokaa koko grillaamisen ajan. Kaasugrilliä on mahdollista käyttää melkein missä tahansa, sillä sen liikuttaminen on helppoa suht kevyen painon ja usein alla olevien pyörien johdosta, eikä grilli vaadi sähköä toimiakseen.


Miksi kaasugrilli?

Hiili- ja sähkögrilleihin verrattuna kaasugrilli on nopea käyttää, sitä voidaan käyttää lähes missä tahansa ja
sen lämpötilaa on helppo säädellä, kun taas esimerkiksi perinteinen hiiligrilli vaatii sekä aikaa että kärsivällisyyttä, ennen kuin se on valmiina käyttöön. Myöskään sähkögrillin tehot eivät yllä kaasugrillin tasolle, ja se sopii pääsääntöisesti paremmin helppojen nopeiden ruokien valmistamiseen.

Kaasugrillien valikoimasta sinulla on valittavanasi grilli, jossa on yksi tai useampi poltin. Mitä useampi poltin grillissä on, sitä laajemmalle alueelle ruokaa kuumentavat liekit ulottuvat ja sitä monipuolisemmat
mahdollisuudet saat ruuanlaittoon. Useamman polttimen avulla halutun lämpötilan säätely on helpompaa
ja tarkempaa ja ruokaa voidaan valmistaa grillillä kerralla enemmän. Näin pystyt myös hyödyntämään grillin eri alueet ja tasot eri tyyppisten ruokien valmistamiseen. Polttimien enimmäisteho on yleensä noin 4 kW ja tärkeää on myös se, että grilliä voi toisinaan käyttää myös miedolla lämpötilalla, mikäli tietty ruokalaji sitä vaatii.

Kaasugrillin kupu on useimmiten emaloitua tai pulverimaalattua terästä. Jos kupu on kaksikerroksinen,
eristää se lämpöä hieman paremmin jolloin lämpö pysyy grillin sisällä, eikä kansi kuumene ulkopuolelta niin paljon kuin yksikerroksinen kupu. Kannessa on usein myös lämpömittari, jonka avulla tarkkailet kaasugrillin sisälämpötilaa. Sijoita grillisi aina tarpeeksi kauas helposti syttyvistä ja palavista materiaaleista kuten seinistä, ja tarkista että ilma kiertää grillin ympärillä.

Kaasugrilliin valittava kaasupullo voi olla joko komposiitti- tai teräspullo. Kaasupullojen koot vaihtelevat
myös aina kahdesta kilosta jopa 33 kiloon asti. Kun olet kerran hankkinut kaasupullon, voit täyttää sitä aina uudestaan pelkällä kaasun hinnalla. Nykyään markkinoilla on myytävänä myös kertakäyttöisiä kaasupulloja. Kiinnitä kaasupullo grilliin, napsauta grilli päälle ja aloita grillaaminen! Alla olevasta valikoimasta löydät kaasugrillit jokaiseen makuun pienimmistä pöytägrilleistä aina intohimoisten grillimestareiden kookkaampiin malleihin useammilla polttimoilla. Valikoimassa on laadukkaita kaasugrillejä useammalta eri valmistajalta, kuten LANDMANN, Outdoor Chef, Point ja POINT PRO, sekä Senz. Mikäli kaipaat grilliltäsi monipuolisuutta, kannattaa valita kaasugrilli jossa on myös sivukeitin. Myös grillissä olevat laskutasot helpottavat ruuanlaittoa ja takaavat entistä paremman grillaamiskokemuksen.


Panostamalla laatuun saat nauttia grillistäsi jopa useita vuosia

Laadukas ja hyvin hoidettu kaasugrilli kestää käytössä vuosia ja usein kesästä toiseen. Kaasugrillin
puhdistaminen, ylläpito ja huolto onkin ominaisuuksiensa johdosta helppo hoitaa ja pitää puhtaana.
Messinkiharja ja kangasrätti ovat parhaita välineitä grillin putsaamiseen ja puhdistus kannattaa suorittaa
aina heti käytön jälkeen lian pinttymisen estämiseksi. Toisinaan puhdistuksessa voi käyttää myös uunin ja
grillin puhdistukseen tarkoitettuja aineita. Valurautapintoihin riittää pelkästään kuuma vesi. Grilli kannattaa myös suojata aina kun sitä ei käytetä, sillä vesi ja puhdistamatta jätetty lika saattavat vaurioittaa grilliä lyhyessäkin ajassa. Myös auringonpaiste tai pakkanen saattavat haurastuttaa grillin muoviosia. Polttimia ja ritilöitä voi tarvittaessa myös uusia.

Valmistaudu kesään ja osta kaasugrillisi nyt. Muista myös hyödylliset grillitarvikkeet jotta saat parhaan mahdollisen grillauskesän ja kaiken ilon irti uudesta kaasugrillistäsi!