Edestä ja päältä täytettävät pesukoneet

Edestä ja päältä täytettävät pesukoneet

Powerin valikoimasta löydät pesukoneet useilta laatumerkeiltä, kuten Bosch, AEG ja LG. Mallistostamme löydät niin edestä kuin päältä täytettävät pesukoneet erilaisiin tarpeisiin. Pesukone on usein vuosia kestävä kodinkone, joka voi olla jopa päivittäin käytössä. Pesukonetta hankkiessa on siten hyvä investoida omiin tarpeisiin parhaiten sopivaan laitteeseen. Alla käymme läpi, kuinka valita paras laite juuri sinulle ja taloudellesi.


Kuinka valita oikea pesukone juuri sinulle?

Pesukoneen valinnassa tulee huomioida niin tila, johon pesukone tulee kuin käyttötapa sekä käyttäjän mieltymykset. Pesukoneen valinta kannattaa aloittaa selvittämällä, kuinka suuri laite kotiisi mahtuu. Tässä kohtaa olisi hyvä myös miettiä, onko pesukoneen kaveriksi tulossa kuivausrumpua, koska nämä olisi hyvä hankkia samalla kertaa.

Pesukoneen koon valintaa vaikuttaa paitsi tila, myös pesumäärät. Pohdi siis sitä, kuinka usein ja paljonko kerallaan peset pyykkiä. Mieti myös, millaista pyykkiä peset. Pesetkö lakanoita, herkkiä vaatteita kuten silkkiä tai vaikkapa lastenvaatteita? Tämä tieto vaikuttaa pesuohjelmavalikoimaan, jonka koneeltasi tarvitset.

Pesukonetta hankkiessa valintakriteerinä voi olla myös hinta, ekologisuus, hiljaisuus tai design.
Myös näihin liittyviä seikkoja käsittelemme tällä sivulla. Tuotekohtaiset tiedot mm. pesuohjelmista, koosta ja äänitasosta löydät jokaisen tuotteen tuotesivulta.


Minne kone tulee? Kuinka iso kone tilaan mahtuu?

Aloita pesukoneen valintaprosessi mittaamalla tila, johon kone tulisi. Mieti myös, haluaisitko kaappiin menevän integroitavan laitteen vai omilla jaloillaan seisovan sivusta tai päältä täytettävän laitteen. Pääsääntöisesti päältä täytettävät mahtuvat paremmin pieneen tilaan. Sivulta täytettävät ovat tyypillisesti suurempia. Mikäli harkitset sivulta täytettävää tarkista, kumpaanko suuntaan haluaisit pesukoneen luukun aukeavan. Osassa laitteista kätisyyttä voidaan vaihtaa jälkikäteen.

Lisäksi, jos haluat muodostaa uudesta pesukoneestasi ja kuivausrummusta pesutornin, huomioi tämä koneen valinnassa. Pesutorniin sopivan koneen tulee olla sivulta täytettävä. Lisäksi olisi toivottavaa, että malliin löytyy meiltä saman merkin kuivausrumpu, jotka voit kätevästi yhdistää. Kysy tarvittaessa apua myyjältä pesutornikokonaisuuden hankintaan.

Mikäli tila, johon kone tulee, on lähellä makuuhuonetta, työhuonetta tai muuta hiljaiseksi suunniteltua tilaa huomioi myös desibeleinä (dB) ilmoitettu pesukoneen äänitaso. Mitä pienempi desibeliluku on, sitä hiljaisempi kone on kyseessä.


Kuinka paljon pyykkiä kerrallaan peset?

Pesukoneen kokoa miettiessä on hyvä miettiä sijoituspaikan lisäksi pyykinpesun tarvetta. Mitä isompia määriä peset kerrallaan, sitä enemmän pyykkiä kerrallaan pesevän koneen tarvitset. Käytännössä lapsiperheet ja ison vuoren pyykkiä kerrallaan pesevät tarvitsevat yleensä vähintään 8 kg pyykkiä vetävän koneen.

Mikäli peset pieniä määriä, kuten muutaman urheiluvaatteen kerrallaan useammin, riittää sinulle pienempi kone. Pieniä määriä pestessä pieni kone on usein myös ekologisempi. Valitse siis alle 8 kg rummun pesukone, jos peset pieniä määriä kerrallaan.


Millaisia pesuohjelmia tarvitset?

Monissa mallistomme pesukoneista on ohjelmia erilaisiin käyttötarpeisiin. Kiireiselle löytyy pikapesua, lakanat saa kuumaan veteen ja vettä säästävä voi käyttää eko-ohjelmaa. Lisäksi ohjelmia on erilaisille materiaaleille, kuten puuvillalle, urheilutekstiileille ja villalle.

Listaa siis omat pesutarpeesi ja tutustu sen jälkeen pesukoneidemme tuotesivuihin ja etsi vaatimuksesi täyttävä laite. Tarvittaessa voit vierailla myös myymälässämme ja tutustua tarkemmin pesukoneiden säätöihin ja muihin ominaisuuksiin sekä kysyä apua myyjältämme.


Hinta ja ekologisuus päätöksen tukena

Pesukone on yksi eniten kotitalouksissa käytetyistä kodinkoneista ja usein myös yksi pitkäikäisimmistä kodin laitteista. Näin ollen kannattaa satsata laadukkaaseen laitteeseen. Parhaat koneemme ovat useimmiten energiatehokkaimpia, eli varsinkin paljon pesevä säästää energiakustannuksissa vuosien mittaan. Laadukkaimmissa koneissa on yleensä myös pyykit kuivemmiksi linkoava tehokas linko ja monipuolisimmat pesuohjelmat. Myös materiaaleihin on usein satsattu enemmän.

Mikäli etsit konetta esimerkiksi parin vuoden opiskelujen ajaksi tai haluat muutoin edullisen laitteen, on valikoimassamme useita vaihtoehtoja myös sinulle. Kaikki laitteemme tarjoavat laadukkaan pesutulokset ja ovat ekologisempia kuin aiemmat mallit. Myös edullista konetta valitessa kannattaa varmistaa, että laite sopii omiin tarpeisiin, mahtuu tilaan sekä on ekologinen.


Design ja materiaalitietoinen, löydä suosikkisi

Kuten muissakin tuotteissa, myös pesukoneissa on eroja tyylin ja materiaalien suhteen. Nettisivuillamme ja myymälöissämme voit tutustua kunkin koneen mittoihin, materiaaleihin ja muotoiluun. Näin löydät parhaiten pesuhuoneeseesi tyyliin sopivan mallin.


Hyödy myös pesukonetarvikkeistamme

Meiltä löydät myös tarvikkeet pesukoneiden ylläpitoon sekä parhaaseen pesutulokseen. Puhdistamalla koneen säännöllisesti ja käyttämällä oikeita pesu- ja huuhteluaineita takaat raikkaan ja puhtaan pyykin vielä vuosienkin jälkeen. Lisäksi löydät meiltä herkkää pyykkiä suojaavat pesupussit, joita olisi hyvä käyttää esimerkiksi huiveja pestessä.

Tarvikevalikoimastamme löydät myös pesukoneen asennukseen tarkoitetut tuotteet, kuten letkunkiristimet ja väliasennussarjat. Mikäli et ole asennusten ammattilainen, voit ostaa kauttamme myös asennus- ja kuljetuspalveluja. Kysy lisää myyjältä!


Yhteenveto

Pesukone on pitkäikäinen hankinta, johon kannattaa panostaa. Valitset omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan koneen, kun mietit ennakkoon omaa käyttötarvettasi sekä koneen sijoituspaikkaa. Huomioi ainakin koneen koko, pesuohjelmavalikoima, ekologisuus, melutaso, hinta ja design valintaa tehdessäsi. Edestä täytettävää konetta hankkiessa mieti myös laitteen kätisyys ennakkoon.

Koneen oston yhteydessä kannattaa hankkia myös väliasennussarja ja koneen kanssa saman merkkinen kuivausrumpu, mikäli haluat pesutornin. Saatat myös tarvita asennustarvikkeita tai palveluamme koneen käyttöön ottamiseksi. Voit lisäksi hankkia pesuaineet, -pussit ja muut tarvikkeet parhaaseen pesutulokseen kauttamme joko ostohetkellä tai myöhemmin.