Säiliöpakastimet

Arkkupakastimet, säiliöpakastimet

Powerin valikoimasta löydät laadukkaat säiliöpakastimet edullisesti. Valikoimaamme kuuluvat muun muassa seuraavat laatumerkit: AEG, Gram ja Senz.


Kuinka valita valikoimastamme paras säiliöpakastin juuri sinulle ja perheellesi?

Valikoimastamme löydät erikokoisia ja -mallisia säiliöpakastimia jokaisen tarpeisiin. Oikeanlaista pakastinta valitessa on hyvä miettiä pakastustarpeita ja laitteen tarvitsemaa tilaa. Muita tärkeitä asioita, joita on hyvä miettiä säiliöpakastinta valitessa ovat laitteen pakastuskyky, lämmönnousuaika, energialuokka, melutaso ja mahdolliset muut erot. Alla käsittelemme näitä valintakriteereitä tarkemmin.


Koko litroina ja mitat

Olennainen asia säiliöpakastinta valitessa on miettiä, kuinka suuren pakastimen tarvitset ja toisaalta, kuinka suureen tilaan laite on tarkoitus sijoittaa. Säiliöpakastimia on olemassa pienistä muutaman kymmenen litran arkuista jopa usean sadan litran kokoisiin valtaviin laitteisiin.

Sisätilavuutta hahmotellessa voi ajatus siitä, että yksi maitopurkki on litran ja tyypillinen iso marjaämpäri kymmenenlitransuuruinen. Jos sijoituspaikassa on rajallinen määrä tilaa, on hyvä mitata pakastimen sijoituspaikaksi aiottu kohta ja varmistaa tuotesivulta, että harkitsemasi laite mahtuu kyseiseen tilaan. 

Vanhoissa rakennuksissa etenkin suurimpia pakastimia harkitessa myös oviaukon mittaaminen voi olla hyvä idea, jotta varmistut, että laite mahtuu kotiisi. Mikäli aukko on laitetta pienempi, kannattaa tarkistaa löytyisikö yhtä tilavaa pakastinta erimuotoisena tai vaihtoehtoisesti hankkia kaksi pienempää laitetta.

Huomioi sijoituspaikkaa miettiessäsi tilan lisäksi, että pakastin tulisi aina sijoittaa kuivaan paikkaan sisätiloihin. Laitetta ei siis tulisi laittaa esimerkiksi kylmään ja kosteaan kellariin tai aivan hellan tai muun lämpöä tuottavan laitteen viereen. Varmista lisäksi, että laitteelle on saatavilla sähköt valitsemassasi tilassa. Takuu ei kata vahinkoa, jos se on aiheutunut käyttöohjeen vastaisesta sijoittelusta.


Käytettävyys

Pelkän litramäärän tuijottamisen lisäksi kannattaa mahdollisuuksien mukaan lisäksi kurkistaa laitteen sisälle. Millaiset hyllyt, korit tai muut säilytysratkaisut pakastimessa on? Onko niistä helppo saada tavaraa? Ovatko ne kätevän kokoisia ja helposti liikuteltavissa? Voiko niiden korkeutta tai kokoa säätää?

Käytettävyyteen vaikuttavat lisäksi siivoamisen helppous, merkkivalojen sijainti ja selkeys ja sekä mahdollisten muiden ominaisuuksien, kuten pikapakastuksen käyttämisen helppous. Myyjämme kertovat ja esittelevät näitä ominaisuuksia sinulle tarvittaessa myymälöissämme.


Energialuokka ja ekologisuus sekä vinkit ekologiseen käyttöön

Kuten monissa muissakin kodinkoneissa, myös säiliöpakastimissa laitteen energiatehokkuutta ja ekologisuutta kuvataan kirjaimilla. Tämä tieto auttaa sinua, jos haluat minimoida sähkölaskun ja samalla säästää luontoa. Energialuokkaluokituksessa A:lla alkavat luokat ovat ekologisimmille laitteille, mitä useampi +-merkki A-luokituksessa on, sitä ekologisemmasta laitteesta on kyse. Käytännössä energialuokat ovat tällä hetkellä A+++ - D.

Energiankulutusta miettiessä kannattaa huomioida, että energialuokan lisäksi voit myös käytölläsi vaikuttaa laitteen ekologisuuteen. Älä avaa pakastimesi kantta turhaan tai pidä sitä auki pitkiä aikoja, varsinkaan lämpimällä säällä. Lisäksi pakastinta ei tulisi koskaan laittaa aivan täyteen, sillä tämä lisää energian kulutusta. Pyri siis pitämään laite kiinni, ei aivan ääriään myöten täynnä ja pakastaessasi ruokaa, jäähdytä se ennen pakastimeen laittamista – näin säästät energiaa.

Kun otat uuden pakastimen käyttöön, pidä sitä päällä kylmänä ohjeessa mainittu aika ennen tuotteiden laittamista laitteeseen. Pyri lisäksi pitämään laite puhtaana ja sulata se säännöllisesti – näin huolehdit ekologisuudesta ja pidennät myös laitteesi käyttöikää.


Pakastuskyky ja lämmönnousuaika

Pakastimille spesifejä ominaisuuksia ovat pakastuskyky ja lämmönnousuaika. Pakastuskyky kuvaa sitä, kuinka paljon pakastin voi pakastaa aikayksikössä, pakastuskykyä kuvataan tyypillisesti kiloina vuorokaudessa. Mitä isompi luku on, sitä suuremman määrän sulaa ruokaa saat pakastettua päivää kohden.

Lämmönnousuaika sen sijaan kuvaa sitä, kuinka kauan tuotteen sisältö pysyy kylmänä sähkökatkostilanteessa. Lämmönnousuaika ilmoitetaan laitteissamme tunteina, mitä suurempi luku on, sitä parempi, koska tällöin pakasteesi pysyvät kylminä pidempään. Lämmönnousuaika on erityisen tärkeää huomioida, jos hankit pakastinta mökille tai muulle alueella, jossa sähkökatkot ovat melko tavallisia.

Muut erot

Mikäli tarvitset lisää kriteerejä helpottamaan päätöksentekoasi, voit vertailla laitteita myös muun muassa niiden pikapakastus- ja lisäominaisuuksien avulla, jotka helpottavat arkeasi. Myös laitteiden äänitason vertailu voi olla hyvä idea, etenkin, jos laite tulee lähelle makuuhuonetta. Mitä pienempi äänitasoa kuvaava desibeliluku laitteella on, sitä hiljaisempi se on.

Lisäksi voit käyttää hintaa yhtenä kriteerinä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että laadukas säiliöpakastin kestää yleensä vähintään vuosia, jopa vuosikymmeniä. Näin ollen kannattaa kiinnittää enemmän huomiota tarpeisiisi ja tilaasi sopivan laitteen löytämiseen.


Yhteenveto säiliöpakastimen valintaan vaikuttavista asioista

Aloita säiliöpakastimen valinta miettimällä, kuinka paljon sinun tarvitsee pakastaa ja siitä, miten iso laite kotiisi mahtuu. Muista huomioida myös oviaukon koko, mikäli harkitset todella suurta laitetta.

Koon valittuasi on aika paneutua laitteen muihin ominaisuuksiin, kuten siihen kuuluvien korien säätömahdollisuuksiin, sekä laitteen pakastuskykyyn ja energialuokkaan. Kunkin säiliöpakastimen tuotesivulta löydät tiedon kaikista näistä asioista.

Mikäli tarvitset apua, olet tervetullut myymälöihimme. Myyjämme auttavat sinua mielellään sopivan säiliöpakastimen valinnassa!