Sähköhammasharjat

Powerilta löydät laadukkaat sähköhammasharjat erilaisiin tarpeisiin useilta laatumerkeiltä. Muun muassa suositut Oral B, Jordan ja Philips kuuluvat valikoimaamme. Tarvitsetpa sitten tyylikästä älyharjaa, pientä harjaa herkälle suulle, edullista perusharjaa tai hauskaa harjaa perheen pienimmille, löydät meiltä ratkaisun. Saat meiltä myös harjaspäät, tarvikkeet ja hammastahnat.


Sähköhammasharjan edut

Hampaat tulisi harjata fluorihammastahnalla kahdesti päivässä reikiintymisen ja iensairauksien ehkäisemiseksi. Sähköhammasharja tekee harjaamisesta helppoa ja tarjoaa hyvän harjaustuloksen. Useissa sähköhammasharjoissa on lisäksi oikeaoppista ja riittävää harjausta lukemassa erilaisia ohjelmia ja sensoreita, kuten ajastin ja paineentunnistin.

Yksi sähköhammasharjan eduista on sen monipuolisuus - voit harjaspäätä ja harjausohjelmaa vaihtamalla muuttaa harjasi esimerkiksi värjäämiä poistavaksi, kieltä puhdistavaksi tai hellävaraisemmaksi. Vaihdettavilla harjaspäillä varustetut mallit ovat usein lisäksi pitkäikäisiä. Koko harjan vaihdon sijaan uusi harjaspää muutaman kuukauden välein riittää.

Sähköhammasharjavalikoimastamme löytyy jokaiselle jotain - on tyylikästä, värikästä, älykästä ja lapsille suunnattua harjaa. Seuraavaksi käsittelemme oikean harjan valintaa juuri sinun ja perheesi tarpeisiin.


Kuinka löytää sopiva sähköhammasharja?


Budjetti

Olet ehkä jo huomannut, että sähköhammasharjojen hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä satoihin euroihin? Olet ehkä myös miettinyt, mitä tuolla lisähinnalla sitten saa?

Lähtökohtaisesti kaikki meillä myytävät mallit mahdollistavat hyvän harjaustuloksen. Kalliimmissa harjoissa on usein erilaisia ohjelmia, harjausnopeuden säätö, lisätarvikkeita sekä tyylikkäämpi design. Mieti siis tarvitsetko jotain erityistä, kuten ajastinta, herkille ikenille suunnattua ohjelmaa, harjaamistapaa seuraavaa sovellusta tai säilytyskoteloa harjallesi. Tämän nettisivun tuotteiden teknisissä tiedoissa on kerrottu tuotteen ominaisuudet ja mahdolliset mukana tulevat lisätarvikkeet.


Erilaiset ohjelmat ja sensorit

Hampaita tulisi harjata noin 2-3 minuuttia kerrallaan. Ajan arvioimiseen voi toki käyttää myös kelloa, mutta osasta sähköhammasharjoja löytyvät ajastimet helpottavat ajan seuraamista. Ajastimella varustettu harja ilmoittaa, kun olet harjannut riittävästi. Ilmoitus voi olla esimerkiksi piippaus tai musiikki, joka alkaa, kun olet harjannut riittävästi.

Osasta malleja löytyy lisäksi sensori, joka tunnistaa paineen ja varoittaa sinua, mikäli painat harjaa liian voimakkaasti hammasta vasten. Tällöin harja joko pysähtyy tai varoittaa esimerkiksi äänimerkillä. Liian voimakas harjaus voi vahingoittaa hampaita ja ikeniä. Jos olet epävarma, kuinka lujaa sinun tulee painaa, tällaisella sensorilla varustettu harja on hyvä valinta sinulle.

Joistain harjamalleista löytyy myös harjausnopeuden säätö. Tästä voi olla hyötyä erityisesti, jos sinulla on herkät ikenet ja suu. Myös pehmeän ja pienen harjaspään valinta voi tällöin auttaa ja tehdä harjaamisesta mukavampaa.

Edellisten ohella myös älyominaisuudet ovat tulleet hammasharjoihin parantamaan harjaustapojasi ja auttamaan suun puhtaana pidossa. Osan sähköhammasharjoista voi esimerkiksi liittää bluetooth-yhteydellä puhelimeen, jolloin saat älypuhelin sovelluksen kautta palautetta harjaustavoistasi ja voit parantaa harjaustuloksiasi.


Harjaspäät

Sähköhammasharjaa hankkiessa on hyvä varmistaa, onko valitsemassasi mallissa vaihdettavat harjaspäät. Mikäli kyllä, on hyvä selvittää, millaisia päitä on tarjolla, kuinka suurissa paketeissa niitä myydään ja paljonko ne maksavat. Näin voit varmistaa, että saat itsellesi pitkäikäisen ja riittävän monikäyttöisen harjan.

Harjaspäitä on kahta päätyyppiä: 1) Pyörivät pyöreät harjaspäät ja 2) Sonic-värähtelytekniikkaan perustuvat pitkän malliset harjaspäät. Näistä molemmat mahdollistavat erinomaisen harjaustuloksen, erona on se, että pyöreää harjaa vain liikutellaan hampaalta toiselle ja harja tekee kaiken työn. Pitkän mallista harjaa sen sijaan käytetään kuten perinteistä, mutta värähtely tehostaa hampaiden ja hammasvälien puhdistumista. Mieti harjaa valitessa, millaista harjaa juuri sinä käyttäisit mieluiten, sillä vain käytössä oleva harja edistää suusi hyvinvointi.

Päätyyppien alla on molemmista malleista erityyppisillä harjaksilla varustettuja versioita esimerkiksi hammasvälien ja kielen puhdistukseen tarkoitetut versiot sekä värjäämiä poistavat ja erityispehmeät harjauspäät. Harjauspää tulisi valita omien mieltymysten ja toiveiden mukaan. Myyjämme auttavat sinua tarvittaessa sopivan harjan ja harjauspäiden valinnassa.


Lisätarvikkeet ja design

Sähköhammasharjan ostopakkauksen on tyypillisesti vähintään itse harja ja siihen sopiva pää sekä laturi (tai paristot) harjalle. Arvokkaammissa tuotteissa on usein lisäksi useampi harjauspää, erillinen sensori harjaamisen seurantaa varten tai suojakotelo harjallesi. Suojakoteloista osa toimii myös harjan latureina.

Arvokkaammissa sähköhammasharjoissa on usein lisäksi panostettu tyylikkääseen designiin, laadukkaampiin materiaaleihin sekä langattomiin yhteyksiin. Tällaiset harjat sopivat hyvin koristamaan kylpyhuonetta, ovat näppäriä ottaa mukaan ja mahdollistavat harjaamisen seurannan puhelinsovellusten avulla.


Sähköhammasharja lapselle

Lasten hampaita tulisi harjata fluoritahnalla kahdesti päivässä ensimmäisen hampaan puhkeamisesta alkaen. Noin 2-3 vuoden ikäisen lapsen hampaita voi alkaa harjata sähköhammasharjalla vanhemman avustuksella.

Lasten harjat ovat tyypillisesti värikkäitä ja kuvioituja, jotta niitä olisi hauska käyttää. Ne ovat lisäksi kooltaan pienempiä, jotta ne pysyvät pienessä kädessä ja mahtuvat lapsen suuhun. Jotta harjaaminen olisi hauskaa, osassa harjoissa on lisäksi harjaukseen kannustava sovellus tai musiikkia, joka soi joko harjauksen ajan tai harjauksen päätteeksi. Voit lisäksi kannustaa lasta hampaista huolehtimiseen näyttämällä hyvää esimerkkiä harjaamalla omat hampaasi säännöllisesti.

Isommat lapset n. 8-10 ikävuodesta alkaen voivat käyttää myös aikuisten hammasharjoja. Toisaalta lasten hammasharjat ovat hyviä lasten ohella myös pienisuisille ja -kätisille aikuisille, joilla on herkät ikenet.


Yhteenveto

Sähköhammasharjoistamme kaikki mahdollistavat sinulle ja perheellesi erinomaisen pesutuloksen ja raikkaan suun. Valikoimastamme löytyviä harjoja on lisäksi helppo muovata itselle parhaiten sopiviksi erilaisten ohjelmien, harjausnopeuden säädön sekä erilaisten harjaspäiden avulla. Lisäksi harjoista löytyvät ajastin, painesensori sekä älyominaisuudet helpottavat suusi puhtaana pitoa.

Valikoimastamme löytyvät aikuisten harjat on tarkoitettu noin 8-10 ikävuodesta ylöspäin oleville lapsille. Meiltä löydät myös 2-3 vuotiaasta ylöspäin kaikille sopivia lasten harjoja, jotka ovat pienempiä ja hellävaraisempia. Lasten harjat sopivat myös herkkäsuisille aikuisille.

Hammasharjaa hankkiessa on hyvä pitää mielessä, että omiin tarpeisiisi sopiva harja, jota on miellyttävä käyttää päivittäin, on paras ja pitkäikäisin hankinta. Kysy tarvittaessa myyjiltämme apua sopivan harjan ja mahdollisten lisätarvikkeiden valintaan.