Vahvistimet

Powerin vahvistin kategorian laajasta valikoimasta löydät laadukkaita vahvistimia ja levysoittimia edullisesti. Valikoimastamme löydät muun muassa seuraavat laatuvahvistinmerkit: Harman Kardon, Pioneer ja Genelec. Alta löydät perustiedot vahvistimista ja vahvistimen valinnasta.


Mitä vahvistin tekee?

Vahvistimen tehtävä on nimensä mukaan vahvistaa signaalin tehoa. Vahvistimen avulla saat esimerkiksi televisiosta tulevan äänen vietyä kotiteatterille ja lisättyä äänisignaalin tehoa niin, että saat elokuvateatterimaisen kuuntelukokemuksen kotisohvalta.


Mitä eroja vahvistimissa on?

Vahvistimissa on suuria eroja muun muassa siinä, montako erillistä signaalia luovaa kanavaa niissä
on. Myös muiden laitteiden liittämismahdollisuuksissa, tehossa, designissa ja hinnassa on isoja eroja. Alla käsittelemme näitä eroja tarkemmin ja autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan tuotteen.


Kanavien määrä ja kaiuttimet

Vahvistin voi olla yksikanavainen tai jopa viisi tai seitsemänkanavainen. Kanavien määrä kuvaa sitä, kuinka monta erikanavaista ääntä tuottavaa kaiutinta saat liitettyä vahvistimeen. Esimerkiksi stereoääni, jossa on erillinen vasen ja oikea kaiutin, joihin menee erillinen signaali, vaatii kaksikanavaisen vahvistimen. Vastaavasti esimerkiksi viiden kaiuttimen surround-äänen aikaan saaminen kotiteatterissa vaatii viisi kanavaa, joista jokainen kaiutin saa oman uniikin signaalinsa ja näin muodostuu tilavaikutelma ja monipuolisempi äänimaisema.


Liitännät ja vahvistimen ohjaaminen

Vahvistimeen on varmasti tarkoitus yhdistää ainakin kaiuttimet, joista ääni tulee ulos. Lisäksi haluat varmastikin liittää jonkin laitteen, josta ääni tulee. Tämä voi olla toiveistasi riippuen esimerkiksi televisio, tabletti tai puhelin. Kotiteatterivahvistimista osaan on mahdollista kytkeä myös digiboksit, pelikonsolit, USB-tikut, kuulokkeet, mikrofonit ja monet muut kodin laitteet.

Vahvistimen ohjaamiseen käytetään yleensä sen mukana tulevaa kaukosäädintä. Jos laitteessa on lisäksi langattomat liitäntämahdollisuudet, voi siihen olla saatavilla myös ohjainsovellus puhelimelle tai tabletille.

Vahvistimissa on isoja eroja niin digitaalisissa, analogisissa kuin langattomissakin liitännöissä. Mieti siis, mitä ja miten haluat liittää vahvistimeesi ja miten haluat sitä ohjata. Näin varmasti vahvistimen, joka tukee kaikkia aikomiasi laitteita.


Teho

Vahvistimen teho ilmaistaan watteina (W). Tehoa ei käytännössä voi koskaan olla liikaa, mutta pienessä tilassa maltillisella volyymilla kuunneltaessa useimmat vahvistimet ovat riittävän tehokkaita. Sen sijaan, jos tila on suuri tai volyymi kova, vahvistimen teho ei aina riitä.

Pääsääntöisesti hinnan kasvaessa kasvaa myös teho. Myyjämme auttavat sinua mielellään löytämään parhaan ja sopivimman vahvistimen käyttötarkoitukseesi budjetista riippumatta.


Koko, väri, design

Kuten muutkin laitteemme, myös vahvistimet eroavat toisistaan paitsi teknisillä ominaisuuksillaan myös ulkomuodollaan. Valikoimastamme löydät runsaasti erimallisia ja -värisiä vahvistimia.

Jokaisen mallin tuotesivuilta löydät tuotekuvat sekä tiedon mitoista ja väristä. Myymälöissämme voit tutustua tarkemmin vahvistintemme kokoon, muotoiluun ja materiaaleihin.


Kuinka valita paras vahvistin juuri sinulle?

Aloita vahvistimen valinta miettimällä, mihin käyttöön se on tulossa. Liitätkö vahvistimen esimerkiksi kotiteatteriin, jonka kautta katsotaan vain elokuvia televisiosta? Vai haluatko kenties voida liittää siihen myös pelikonsolin, puhelimen tai tietokoneen tarvittaessa?

On olennaista miettiä, millaista kaiutinjärjestelmää käytät vahvistimen kanssa (montako kaiutinta, millaisia kaiuttimia) sekä mistä lähteistä tulevaa ääntä on tarkoitus vahvistaa. Pohdi myös, haluatko ohjata vahvistintasi mobiililaitteeltasi vai kaukosäätimellä. Nämä pohdinnat auttavat sinua havaitsemaan, mitä liitäntöjä tarvitset.

Mieti myös vahvistimen sijoittelua kotonasi ja sitä, miten voimakasta ääntä on tarkoitus saada aikaan. Kovaa kuunteleva tarvitsee luonnollisesti enemmän tehoa vahvistimeltaan.

Lopuksi mieti mahdolliset toiveesi värin, merkin, designin ja budjetin suhteen. Muista kuitenkin, että vahvistin on olennaisin komponentti kotiteatteria rakentaessa, joten keskity enemmän teknisesti sopivimman tuotteen löytämiseen kuin ulkonäköön tai budjettiin.


Yhteenveto

Vahvistin on kotiteatterisi ydin, joka toimii äänilähteen esimerkiksi television tai tietokoneen ja kaiuttimien välissä mahdollistaen voimakkaan ja upean äänen kaiutinjärjestelmästäsi. Jotta vahvistin toimisi olemassa olevien ja tulevien laitteidesi kanssa, varmista, että siinä on riittävästi liitäntöjä tarpeisiisi. Lisäksi, jos aiot liittää useita kaiuttimia, varmista, että vahvistimessasi on riittävästi kanavia upean äänimaailman luomiseen uniikkien signaalien avulla.

Liitäntöjen ja kanavien lisäksi teho on olennainen asia vahvistinta hankkiessa. Mitä tehokkaampi vahvistin sinulla on, sitä voimakkaamman äänen saat järjestelmästäsi ulos ja näin saat isoonkin tilaan upean kuuntelukokemuksen. Tehoa ei koskaan voi olla liikaa, mutta pienessä tilassa ja maltillisella volyymilla valtaosa vahvistimista on riittäviä.

Teknisen puolen lisäksi voit miettiä laitteen kokoa, väriä, designia ja hintaa halutessasi. Myyjämme auttavat sinua mielellään löytämään kriteereihisi sopivia tuotteita.

[macroErrorLoadingPartialView]