Kuulokkeet

Kuulokkeet

Kuulokkeet ovat erinomainen lisävaruste laitteeseesi, kun haluat kuunnella musiikkia, katsella elokuvia,
pelata tai työskennellä rauhassa. Kuulokkeiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon muun muassa niiden pääasiallinen käyttötarkoitus; Käytätkö niitä mieluiten kotona, urheillessa vai kenties puhelinpainotteisessa työssä toimistolla?

Kuulokkeita valitessa tulisi sinun lisäksi päättää haluatko korvan päälle tulevat kuulokkeet, kuulokkeet korvan peittävillä korvakupeilla tai korvan sisään asetettavat kuulokkeet. Halusitpa sitten keskittyä työntekoon taikka nauttia musiikin kuuntelusta rauhassa urheillessa tai matkustettaessa, Powerin valikoimasta löydät erilaiset kuulokkeet äänitiedostojen kuunteluun eri tilanteissa sekä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kuulokkeiden käyttö mahdollistaa loistavat musiikin kuuntelukokemukset muita samassa tilassa olevia häiritsemättä.

Joissain kuulokkeissa on myös edistyksellisiä ominaisuuksia ja niiden avulla voit jopa mitata sykkeen, askeleet, nopeuden sekä urheilusuorituksen aikana poltetut kalorit. Nämä kuulokkeet lisäksi siirtävät mitatut arvot ja tiedot älylaitteen sovellukseen, joita voit tarkastella joko suorituksen aikana tai sen jälkeen.

Musiikin kuunteluun, elokuvien katseluun tai pelaamiseen tarkoitetut kuulokkeet eri valmistajilta, kuten JBL, Bose, Sony ja Kygo, löydät alla olevasta Powerin kuulokevalikoimasta. Talven varalle valikoimassa on myös kätevät, tyylikkäisiin pipoihin integroidut kuulokkeet.


Langattomat kuulokkeet

Langattomat, eli Bluetooth-kuulokkeet mahdollistavat musiikin kuuntelun ilman johtoja. Bluetoothilla tarkoitetaan lyhyen kantaman radiotekniikkaan perustuvaa langatonta tiedonsiirtotekniikkaa ja se mahdollistaa eri laitteiden saumattoman kommunikoimisen keskenään lähietäisyydellä. Älylaitteen, eli puhelimen tai television yhdistäminen Bluetooth-kuulokkeisiin on helppoa ja ne ovat omiaan esimerkiksi urheiltaessa tai kotitöitä tehdessä, tai silloin kun et vain halua johtojen olevan tielläsi.

Useimmissa kuulokkeissa on Handsfree -toiminto, joten vastaat myös puhelimeesi saapuviin puheluihin
kätevästi samoilla kuulokkeilla, joilla kuuntelet musiikkia. Puheluihin vastaaminenkin tapahtuu asetuksista
riippuen usein täysin automaattisesti, joten edes napin painamista ei välttämättä vaadita. Myös älykkäät
liike- ja eletunnistimet mahdollistavat kuulokkeiden käytön omaan älypuhelimeesi koskematta. Musiikkia
kuunneltaessa kuulokkeilla, voidaan nauttia paremmasta äänenlaadusta kuin kaiuttimilla, jotka saattavat
aiheuttaa resonanssia huoneessa etenkin matalia bassoääniä kuunneltaessa.

Joissain kuulokkeissa on Bluetooth -yhteyden lisäksi myös Wifi-ominaisuus, sekä erittäin pitkä akun kesto,
jopa 40 tuntia. Laitteen lataaminen tapahtuu joko kuulokkeiden omalla virtajohdolla, sille kuuluvalla lataustelakalla tai latauskotelolla, jossa myös säilytät kuulokkeitasi kätevästi. Langattomien kuulokkeiden
kantama saattaa riittää jopa 100 metriin asti.


In-ear, On-ear tai Around-ear

Käytätkö kuulokkeita urheillessasi, töissä tai kotona vapaa-ajalla? Kuulokkeita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota niiden pääasialliseen käyttötarkoitukseen, jolloin saat enemmän irti kuulokkeista kokonaisuutena sekä maksimoit niiden käyttömukavuuden.

Kompaktit ja pienikokoiset korvan sisään asetettavat In-ear -kuulokkeet ovat yleisin kuulokemalli ja sopivat erityisesti urheiluun. Niin kutsutut nappikuulokkeet ovat kevyet, eivätkä pääse liikkumaan tai tippumaan, kun ne on asetettu korvaan oikein.  Jotkut kuulokkeet ovat tarkoitettu erityisesti urheiluun ja on usein varustettu kosteutta eristävällä muotoilulla ja urheilusangalla.

On- ja Around-ear -kuulokkeet asetetaan korvan päälle. Säädettävän pannan avulla ne ovat miellyttävät käyttää ja sopivat eri kokoisille käyttäjille aina lapsista aikuisiin. On-ear -kuulokkeet asettuvat korvan päälle miellyttävästi ja useimmat mallit ovat kokoontaitettavia ja mahtuvat siksi pieneenkin tilaan. Around-ear kuulokkeet ovat kooltaan suurimmat ja asettuvat korvan päälle ja ympäri lähes koskematta korvaan ollenkaan. Kuuloke ei ole täysin tiivis ja voi siten päästää ääntä läpi sisään tai ulos, joten se sopii parhaiten kotikäyttöön, taaten kuitenkin samalla hyvän äänenlaadun. Niiden pehmeät korvatyynyt mahdollistavat miellyttävän käytön, vaikka käyttäisit kuulokkeita useamman tunnin kerrallaan.


Kuulokemikrofonit ja pelikuulokkeet

Kevyemmin muotoillut kuulokemikrofonit sopivat esimerkiksi työelämän Skype-videoneuvotteluihin ja
videopuheluihin, sekä parantavat lisäksi työergonomiaa puhelintyöskentelyssä. Kuulokemikrofoni on
tyylikäs, kevyt ja mukava käyttää erityisesti toimistoympäristössä. Kuulokemikrofonissa on usein painikkeet tai erillinen kaukosäädin puheluun vastaamiselle ja lopettamiselle, sekä äänenvoimakkuuden säätämiselle.

Pelaamiseen tarkoitetut kuulokkeet ovat näyttävän ulkonäön lisäksi suunniteltu erityisesti niiden käyttömukavuutta ajatellen. Yksittäinenkin peli saattaa kestää useita tunteja, jolloin on erittäin tärkeää, että kuulokkeet sopivat käyttäjälleen hyvin ja ovat miellyttävän tuntuiset useammankin tunnin jälkeen. Kuulokkeisiin sisällytetyn mikrofonin avulla voit keskustella kanssapelaajien kanssa.


Vastamelukuulokkeet

Vastamelukuulokkeiden toiminta perustuu sisäänrakennettuihin pieniin mikrofoneihin, jotka analysoivat
taustalta kuuluvaa ääntä ja melua, ja lähettävät korvaan taustamelua neutralisoivia signaaleja.

Erinomaisella äänentoistolla varustetut vastamelukuulokkeet ovat täydellinen valinta, kun haluat kuunnella musiikkia tai muita äänitiedostoja ilman taustahälyä tai muita ulkoisia häiriötekijöitä. Vastamelukuulokkeet suodattavat taustamelua tehokkaasti ja voit keskittyä itse pelkästään musiikin kuunteluun tai muuhun tärkeään, keskittymistä vaativaan tekemiseen ulkoisista äänistä häiriintymättä.

Osa malleista tarjoaa myös aktiivisen melunpoiston sekä tehokkaan äänieristyksen. Passiivisella taustamelun poisto-ominaisuudella päätät itse, milloin melunpoisto on käytössä. Joidenkin kuulokkeiden vastamelutoiminto on älykäs ja optimoi äänen kuuntelutyyliin ja -paikkaan parhaaksi mahdolliseksi. Älykäs toiminto tunnistaa oletko liikkeessä, paikoillaan tai matkustatko.

 

Katso alta koko kuulokevalikoima