Bluetooth- ja minikaiuttimet

Bluetooth- ja minikaiuttimet

Kannettavien kevytrakenteisten Bluetooth- ja minikaiuttimien avulla toistat musiikkia missä tahansa oletkin. Kaiutin on kätevä ottaa mukaan mökille, rannalle, piknikille tai vaikka kesän juhliin. Kaiutinta valittaessa kotiin sinun ei tarvitse tinkiä tyylikkyydestä, vaan voit valita juuri omaan sisustukseesi sopivan kaiuttimen, jota voit käyttää myös kiinteänä osana kotisi viihdekeskusta. Bluetooth-kaiuttimen valinnassa kannattaakin ottaa huomioon haluaako kaiutinta käyttää pelkästään kotona, vai tulisiko sen kulkea kätevästi mukana.

Osa kaiuttimista on mahdollista kiinnittää myös seinään ja yhdistää esimerkiksi televisiosi äänentoistoon, jolloin luot upean elokuvien katseluelämyksen kotiteatterin tavoin. Voit myös toistaa musiikkia suoraan eri suoratoistopalveluiden sovelluksista, kuten Spotifysta, Deezerista ja iTunesista yhdistämällä kaiuttimen omaan älypuhelimeesi tai -televisioosi joko langattomasti tai USB- tai AUX-piuhan avulla.

Bluetooth- ja NFC -ominaisuus

Bluetooth mahdollistaa eri laitteiden saumattoman kommunikoimisen keskenään lähietäisyydellä. Bluetoothilla tarkoitetaan lyhyen kantaman radiotekniikkaan perustuvaa langatonta tiedonsiirtotekniikkaa. Bluetooth ei vaadi optista yhteyttä laitteiden välillä, vaan riittää että ne ovat tietyn kantaman sisällä ja tarpeeksi lähellä toisiaan.

NFC, eli Near Field Communcation on tarkoitettu tiedonsiirtoon hyvin lyhyille, korkeintaan muutamien senttien etäisyyksille eri laitteiden välillä, jotka tukevat kyseistä ominaisuutta. NFC-yhteyden avulla kaksi laitetta voidaan parittaa keskenään, jonka jälkeen siirtää dataa esimerkiksi Bluetoothin avulla laitteesta toiseen. NFC-ominaisuus on tuttu esimerkiksi myös matkapuhelimilla tapahtuvassa lähimaksamisessa.

Bluetooth-laite ei NFC:tä käyttämällä tarvitse ollenkaan salasanasuojausta eikä sen tarvitse etsiä laitetta ympäristöstään, vaan riittää, että NFC:tä tukevat laitteet asetetaan lähekkäin ja Bluetooth-yhteys muodostuu laitteiden välille automaattisesti. Tämä tiedonsiirto- ja yhdistämistapa toimii uusimmissa älypuhelimissa iPhonea lukuun ottamatta.


Bluetooth-kaiuttimet

Bluetooth-kaiuttimien valikoimasta sinulla on valittavanasi muun muassa roiskeenkestävät ja useamman tunnin musiikintoistoon kykenevät kaiuttimet. Joihinkin kaiuttimiin on myös mahdollista yhdistää useampi kaiutin ja toistaa näistä samanaikaisesti musiikkia, jota hallinnoit kätevästi yhdellä älylaitteella. Myös useamman älylaitteen yhdistäminen yhteen kaiuttimeen on joillain laitteilla mahdollista, joten voitte toistaa musiikkia ystävänne kanssa omista älypuhelimistanne ja omista soittolistoistanne, vaikka vuorotellen.

Bluetooth-kaiutinta voi hyödyntää myös puhelinkeskusteluissa esimerkiksi kokous- ja neuvottelutilanteissa. Bluetoothin kantama voi olla jopa 10 metriä ja sen lisäksi useimmat kaiuttimet on mahdollista liittää musiikkia toistavaan laitteeseen myös perinteisellä 3,5mm kuulokejohdolla. Tehokkaammilla akuilla varustettuja Bluetooth-kaiuttimia voi käyttää myös matkapuhelimen lataamiseen.


Kaiutin- ja musiikkijärjestelmät

Kaiuttimilla ja musiikkijärjestelmällä luot upean äänentoiston oman kotisi viihdekeskukseen. Voit toistaa musiikkia ja elokuvien ääniä suoraan televisiostasi, fiilistellä lempimusiikkia tietokoneeltasi tai kuunnella eri kanavia radiosta.

Wifi- ja Bluetooth -yhteydet lisäävät mahdollisuuksia sijoittaa kaiuttimet kotonasi mihin vain haluat. Voit myös yhdistellä kaiuttimia keskenään, liittää niitä toisiinsa ja luoda entistä paremman äänentoiston jo kotoasi löytyville laitteillesi.

Surround-, eli tilaääni on nykypäivänä yksi yleisimmistä kotiteatterijärjestelmistä. Tähän 5.1 -järjestelmään kuuluu kaksi etukaiutinta, yksi keskikaiutin sekä kaksi surround-takakaiutinta. Lisäksi siihen kuuluu matalan taajuuden subwoofer, eli subbari. Langattomien musiikkijärjestelmän ja kaiuttimien avulla kokoat juuri omiin tarpeisiisi ja vaatimuksiisi sopivan kokonaisuuden sekä soitat musiikkia kotonasi helposti, äänenlaadusta tinkimättä.

Useimmat musiikkijärjestelmälaitteet tukevat useita ääniformaatteja, kuten MP3, WMA, AAC, sekä Apple Lossless. Joidenkin musiikkijärjestelmien hallinta sujuu kaukosäätimen lisäksi kätevästi myös omaan älypuhelimeen tai tablet-laitteeseen asennettavalla sovelluksella.

Herätyskello -kaiuttimet

Herätyskello on lähes välttämätön laite jokaiselle työssäkäyvälle tai opiskelijalle. Herätyskello ominaisuudella varustettu Bluetooth-kaiutin on monikäyttöinen musiikkilaite esimerkiksi makuuhuoneeseen. Herätyskello- kaiuttimessa voi olla lisäominaisuutena myös integroitu langaton Qi latausalusta älypuhelimelle, sekä lämpömittari ja kellonäyttö. Valitse herätysääneksi joko FM-radio, tai miellyttävä herätysääni kellon omasta valikoimasta. Useimmissa herätyskellokaiuttimissa on myös aamu-unisten suosima torkku -toiminto.

Katso alta koko valikoima