Woolmark Apparel Care on sertifiointiohjelma, jolla pyritään varmistamaan paras mahdollinen huolto villavaatteille. Woolmark-sertifikaatin saadakseen tuotteen tulee täyttää tai ylittää tiukat vaatimukset, jotka määritetään erikseen kullekin tyoteryhmälle. Villan hoidon suhteen testattavia ja mahdollisesti palkittavia tuoteryhmiä ovat mm. pyykinpesukoneet, kuivausrummut ja silitysraudat. Laitteiden testauksen suorittaa testaukseen valtuutettu puolueeton laboratorio. Vaatimuksia päivitetään säännöllisesti, jotta ne pysyvät nykyaikaisen vaatimustason mukaisina.

Woolmark Blue & Green

Woolmark Green ja Blue -merkit löytyvät useista markkinoiden parhaimmistoon lukeutuvista pesukoneista ja kuivausrummuista. Sertifiointi kattaa kuitenkin usein tarkemmin vain villavaatteiden pesuun tai kuivaukseen tarkoitetun ohjelman. Pesukoneissa merkintä takaa, että pesuohjelma saavuttaa turvallisen, mutta perusteellisen puhdistuksen niillekin villasta valmistetuille vaatteille, jotka on ohjestetu pestäväksi käsin. Kuivausrumpujen osalta se kertoo, että kuivaustulos on yhtä hellävarainen kuin tasokuivaus.

Woolmark Green ja Woolmark Blue -sertifioiduila laitteilla saavutetaan sama erinomainen pesu- tai kuivaustulos. Erona näiden kahden välillä on, että Woolmark Green -merkinnällä varustetut tuotteet ovat lisäksi markkinajohtajia ympäristöystävällisyydessä. Nämä laitteet käyttävät sykleihinsä vain hyvin vähän vettä ja sähköä, ja tämä näkyy korkeana energialuokituksena.

Philips - Ensimmäinen Woolmark-sertifikaatti silitysraudoille

Philips OptimalTEMP -höyrysilitysraudat ja silityskeskukset on palkittu Woolmark-sertifikaatilla ensimmäisinä ja ainoina silitysrautoina maailmassa. Uuden teknologiansa ansiosta nämä raudat säätelevät täysin itsenäisesti lämpötilaa ja höyryn määrää. Näin vaatteisiin ei jää palojälkiä, vaikka  päälle kytketty rauta unohtuisi pohjalevy alaspäin vaatekappaleen päälle.