TYYLI ON VAPAA

Millainen partakone kannattaa hankkia?

Partakoneiden kasvavan valikoiman viidakossa oikean laitteen löytäminen voi olla haastavaa. Olit sitten hankkimassa ensimmäistä partakonettasi, mietit vanhan mallin päivitystä tai etsit lahjaa läheiselle, olemme luoneet sinulle oppaan, jonka avulla löydät oikean laitteen.

Suora- vs. pyörivä-ajotekniikka

Partakoneet voidaan jakaa ryhmiin niiden hyödyntämän ajotekniikan mukaan. Useimmat laitteet käyttävät joko teräverkollista tai pyörivää tekniikkaa - käyttäjillä on yleensä selkeä mieltymys tämän suhteen, vaikka toinen ajotapa ei välttämättä ole selkeästi toista parempi. Konetta vaihtaessa älä anna alkuvaiheen lievän ihoärsytyksen lannistaa, sillä iholla voi mennä jopa muutama viikko tottua uuteen ajotapaan tai -laitteeseen.
Teräverkollisen partakoneen terät liikkuvat suoria linjoja pitkin ja pyörivän taas ympyröissä. Philips on tunnettu pyörivistä ajopäistään, kun Braun ja Panasonic sitä vastoin valmistavat vain teräverkollisia partakoneita. Tuotemerkit kuten NOOA sen sijaan tekevät malleja hyödyntäen molempia ajoteknologioita. Eli, suosit sitten pyörivää tai teräverkollista ajotekniikkaa, vaihtoehtoja on paljon.

Miten eri partakoneet eroavat toisistaan?

Partakoneen hinta koostuu pitkälti akun ominaisuuksista, terien määrästä ja laadusta, mukana toimitetuista lisävarusteista sekä asetusten ja toimintojen määrästä. Mitä tiheämpi ja karheampi parran laatu on, sitä vaativampi se on partakoneelle. Korkealaatuinen laite tarjoaa erinomaista ajomukavuutta ja tarkan lopputuloksen - koska partakonetta käytetään kohtalaisen usein on se todennäköisesti sijoituksen arvoinen.

Mukautuva parranajo

Mukautuvalla ajotekniikalla varustettu partakone seuraa kasvojen muotoja ja lisää tarvittaessa tehoa kohdatessaan tiheämmän parrankasvun alueen. Ominaisuus nopeuttaa parranajoa ja aikaansaa tarkemman ajotuloksen. Mukautuva ajotekniikka nostaa kuitenkin partakoneen hintaa - sen lisäksi, että ominaisuus vaatii ajopäältä suuremman määrän liikkuvia osia edellyttää se myös, että partakone on varustettu edistyneellä anturiteknologialla.

Lyhyesti

Vaikka partakonevalikoiman laajuus voi aluksi vaikuttaa ylivoimaiselta, on sitä lopultakin helppo rajata, kun tiedät mitä kaipaat tehokkuuden, teränlaadun, vedenpitävyyden, akunkeston ja lisävarusteiden osalta.

Jos parrankasvu on nopeaa ja parta on laadultaan tiheä ja karkea, on kannattavaa sijoittaa hieman arvokkaampaan malliin, jonka teho ja terien laatu tekevät parranajosta huomattavasti miellyttävämpää. Jos toisaalta olet hankkimassa ensimmäistä partakonettasi, pääset todennäköisesti hyvin alkuun perusmallin kanssa – parrankasvu on usein nuorilla hieman maltillisempaa.

Partatrimmerit

Mikäli tyyliisi sopii paremmin parta siloposkisuuden sijaan, partatrimmeri on uusi paras ystäväsi. Olipa sinulla sitten viikset, pukinparta eli goatee, lyhyt parta tai pitkä parta - trimmeri tarjoaa helpon tavan pitää kaikki nämä tyylit siistissä kunnossa. Partatrimmeriä myydään sekä yksittäin erillisinä laitteina että kattavina pakkauksina, jotka sisältävät kaiken, mitä tarvitset kokonaisvaltaiseen parranhuoltoon.

Partatrimmeri on suunniteltu pitämään pitkäkin parta siistinä ja huoliteltuna. Aivan kuten partakoneitakin, trimmereitä on tarjolla monenlaisia - jotkut soveltuvat hyvin tietynlaisen parran huolitteluun, kun toiset sopivat useamman kuin yhden tyylin ylläpitoon. Niillä on partakoneiden kanssa yhteisiä hintaan vaikuttavia ominaisuuksia, kuten teho ja käyttöaika. Jos siis olet edelleen epävarma tai haluat, että tyylin muuttaminen käy helposti, kannattaa hankkia partatrimmeri monipuolisilla ominaisuuksilla.