Tarvitsetko kotiisi lisälämpöä?

Pitkän kylmän kauden vuoksi tehokas ja toimiva lämmitys on erityisesti Pohjoismaisissa kodeissa erittäin tärkeä osa mutkatonta ja miellyttävää asumista. Kaipasit lämmitystä sitten mökille, piharakennuksiin, ulkotiloihin tai kodin sisätilan kausilämmitykseen, valikoimastamme löydät useita mahdollisia lämmitysratkaisuja näihin vaihteleviin tilanteisiin.

Lämpöpuhaltimet

Paikallinen lisälämmitys tulee tarpeeseen, kun halutaan esimerkiksi lämmittää vain yhtä huonetta, eikä nostaa lämpötilaa koko kodissa. Lämpöpuhallin on erinomainen vaihtoehto tähän sisätilan nopeaan, hetkelliseen lämmitykseen. Laite on erityisen kätevä, koska sen siirtäminen paikasta toiseen on helppoa, eikä sen käyttö vaadi pysyvää asennusta.

Lämpöpuhallin sopii erinomaisesti remontti-kohteeseen, jossa ensisijainen lämmistysmuoto on asentamatta tai väliaikaisesti poissa käytöstä. Autotallissa lämpöpuhallin karkottaa kylmää ja helpottaa syys- ja talvikauden nikkarointia. Moderni ja hiljainen lämmitinmalli taas sopii oivallisesti tyylitietoisenkin vilukissan kotiin lisälämpöä tuomaan. Valikoimastamme löydät kaiken pienikokoisista pöytämalleista suurempiin oskilloiviin pylväsmalleihin.

Lämpöpaneelit

Mikäli etsit pysyvämpää lämmitysratkaisua, kannattaa sinun harkita sähköistä paneelilämmitystä. Paneelilämmitys on mahdollista ottaa kotiin tai mökille ensisijaikseksi lämmitysmuodoksi tai tuoda lisänä muun lämmityksen rinnalle. Paneelilämmittimiä on tarjolla eri muodoissa, väreissä ja materiaaleissa – moderni laite on parhaimmillaan kaunis sisustuselementti.

Lämpöpaneelin asennus on erittäin helppoa ja edullista. Asennus voidaan suorittaa itse, eikä erillisestä työstä tarvitse maksaa. Laadukas lämmitin mahdollistaa erittäin tarkan lämpötilan säädön – jotkin mallit on jopa varustettu Wi-Fi-yhteydellä, jolloin lämpötilaa voidaan säätää älylaitteiden välityksellä, vaikket itse olisi kotona. Rahaa säästyy, kun lämpötilaa lasketaan tiloissa, jotka eivät ole käytössä. Paneeli reagoi nopeasti lämpötilan laskuun tai nostoon.

Paneelilämmitin asennetaan tyypillisesti kiinni seinään, mutta jotkin mallit tarjoavat mahdollisuuden myös vapaalle sijoitukselle. Lisätarvikkeina liikuteltaville malleille on mahdollista hankkia pyörät. Seinään asennettavat paneelit voidaan sijoittaa vastaaviin paikkoihin kuin tyypilliset vesikiertoiset lämpöpatteritkin.

Öljylämmitin

Muita lämmitysvaihtoehtoja ovat esimerkiksi öljylämmittimet tai öljypatterit. Tämä laite on erinomainen ratkaisu mökille tai harvemmin käytettyyn osaan suuresta talosta. Ne toimivat yleensä hyvin samaan tapaan kuin vesijärjestelmään kytkettävät patterit, mutta kierrättävät veden sijaan öljyä. Nämä lämpöpatterit liikkuvat usein pyörillä, joten ne on aina helppo siirtää sinne missä niitä tarvitaan eniten.

Terassilämmittimet

Kodin ulkotilat, kuten parvekkeet ja terassit, saa pienellä vaivalla varustettua ympärivuotiseksi kodin sisätilan jatkeeksi. Terassinlämmitin voidaan kaivaa esiin jo viileänä kesäiltana, käyttää läpi syksyn ja parhaimmillaan ottaa avuksi jopa kirpeisiin pakkaspäiviin. Terassilämmittimiä on saatavissa useassa värissä, tyylissä ja koossa – helppokäyttöiset ja tyylikkäät laitteet sopivat kotiin kuin kotiin.

Terassinlämmittimiä on tarjolla kiinteästi seinälle tai kattoon asennettavia malleja sekä vapaasti sijoitettavia lattia- ja pöytämalleja. Tarpeesta ja käyttötarkoituksesta riippuen voit valita joko hyvin yksinkertaisen laitteen satunnaiseen käyttöön tai vaikkapa ajastustoiminnolla, kosketusnäytöllä ja kaukosäätimellä varustetun älykkään lämmittimen jokapäiväiseksi iloksi kodin ulkotiloihin. Terassilämmittimet eivät myöskään pelästy ulkoilman pölyä tai kevyttä sadetta – laitteiden IP-luokitus kertoo tarkemmin kunkin lämmittimen rajoitteet.

Terassilämmittimiä on olemassa lyhyt- sekä pitkäaaltoisia malleja. Lyhytaaltoiset kvartsilämmittimet eivät lämmitä ilmaa, vaan keskittävät lämmön esimerkiksi ihmisiin ja kalusteisiin. Tästä syystä ne sopivat erityisen hyvin myös ulkotilaan, jota ei ole mahdollista sulkea – tuuli ei nimittäin vie tätä lämpöä mukanaan.