Sous vide -kypsennin vai haudutuspata?

Ruuanlaittoon liittyy monia erikoisia termejä, kuten sous vide ja hauduttaminen. Mitä eroa näillä ruuanlaittotavoilla on, ja miksi ne ovat niin ainutlaatuisia?

Sous vide − valmista tyhjiöpakattua ruokaa vesihauteessa

Sous vide tarkoittaa "tyhjiössä". Sous vide -kypsennyksessä ruoka tyhjiöpakataan ennen lämpökäsittelyä. Ruoka valmistetaan tyypillisimmin sous vide -kypsentimessä (katso video alla).

Ruuan tyhjiöpakkaus ennen sen valmistusta varmistaa, että ruokaan jää kaikki lihasta tai vihanneksista irtoavat nesteet.

Sous vide -kypsentimen käyttö mahdollistaa ruuanlaiton tasaisessa lämpötilassa ja kontrolloidussa olosuhteissa. Ruoka valmistuu vesihauteessa itsestään.

Kaikenlaisia raaka-aineita voi tyhjiöpakata valmistettavaksi. Jos lisäksi halutaan paistaa lihaa pannulla, sen voi tehdä, kun ruoka on valmistunut sous vide -kypsentimestä.

Tyhjiöpakkaamalla ruoan voi myös välttää jääkaappisäilytyksen vaikutuksen ruokaan ja ruuan hajun jääkaapissa.

Haudutuspata − hitaaseen kokkailuun

Haudutuspadassa voi valmistaa ruuan alusta loppuun yhdessä, samassa padassa.

Haudutuspadassa voit ruskistaa, paistaa, höyryttää, keittää tai jopa paistaa kakun. Haudutuspataa voit käyttää kaikessa ruuanlaitossa.

Padassa on eri lämpötila- ja kypsennysvaihtoehtoja, jotta ruuan voi valmistaa aamulla ennen töihin lähtöä. Kuinka ihanaa onkaan tulla kotiin valmiin illallisen ääreen!

Pitkä kypsymisaika sopii niille, jotka rakastavat mureaa lihaa, hyviä maukkaita patoja tai haluavat laitteen yksinkertaisesti vaan keittävän riisin illalliselle valmiiksi.

Haudutuspadalla voi tehdä kaikkea keitoista ja padoista kakkuihin ja leipiin, keitä riisiä tai höyrytä vihanneksia. Vain mielikuvitus on rajana!

Chat

Avaa chat

Chat