D5600 kohottaa luovuutta

Nikonin D5600-järjestelmäkamera on täydellinen malli puhelinkuvaajille, jotka haluavat nostaa valokuvaustaitojensa tasoa. Kääntyvä kosketusnäyttö tarjoaa mahdollisuuden tutkia aivan uusia kuvakulmia.

Suuren näytön ja helposti käsiteltävän kameran ansiosta voit ottaa veitsenteräviä kuvia jopa hyvin heikossa valaistuksessa. Nikonin erilaisten objektiivien kanssa D5600 auttaa sinua ottamaan näyttäviä kuvia, joissa on hieno taustasumennus, upeat värit ja laaja dynaaminen alue.

Kamerassa on nopea ja täsmällinen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 39 tarkennuspistettä ja keskellä yhdeksän ristikkäistä tunnistinta. Niiden avulla tarkennus on helppo kohdistaa haluttuun kohtaan, vaikka kohde liikkuisi epäsäännöllisesti.

Synkronoi kuvat heti puhelimeen

SnapBridgen ansiosta voit synkronoida kuvat älypuhelimeen tai tablettiin ja jakaa ottamasi kuvat jo kuvaushetkellä. Lisäksi SnapBridgen avulla älypuhelimesta voi tehdä kauko-ohjaimen, joka ohjaa D5600:aa sisäänrakennetun Wi-Fi:n kautta. SnapBridgen sekä kameran ja älypuhelimen välisen jatkuvan yhteyden ansiosta voit myös saada kuviin GPS-tiedot.

SnapBridge hyödyntää Bluetooth low energy -tekniikkaa pitäessään kameran yhteydessä älylaitteeseen. Kun otat kuvan, se on saman tien älylaitteessa, joten voit jakaa kuvamaailmasi sukulaisten ja ystävien kanssa.

Selaa kuvia kosketusnäytöllä

D5600:ssa on myös suuri interaktiivinen kosketusnäyttö, jossa on helppo muuttaa kameran asetuksia. Voit esimerkiksi vaihtaa tarkennuspistettä, vaikka kuvaisit etsimen läpi. Painat vain reaaliaikanäytössä kohtaa, johon haluat tarkentaa.

Kosketusnäytön voi kääntää eri kulmiin, ja sen avulla on helppo nähdä kohde kuvattaessa korkeasta tai matalasta kuvakulmasta. Toistotilassa voi nopeasti selata kuvia sormen pyyhkäisyllä kuten älypuhelimessa. Tämä toiminto sisältyy myös Nikonin ammattitason D5- ja D500-järjestelmäkameroihin.

Uusi Ajastettu elokuva -toiminto, jonka D5600 on perinyt Nikonin ammattikameroista, muuttaa hitaat tapahtumat dramaattisen nopeiksi tapahtumasarjoiksi. Toiminto sopii mainiosti auringonnousun, revontulien tai kadulla kulkevien ihmisten kuvaamiseen. Voit kuvata sulavia Full HD -laatuisia videoita, ja reaaliaikanäytön automaattitarkennus auttaa sinua tarkentamaan nopeastikin liikkuvan kohteen. Videot voi myös jakaa helposti SnapBridgen avulla.

Taiteellisia tehosteita

Nikon D5600 sisältää useita taiteellisia ja luovia työkaluja, joiden avulla voi antaa kuville persoonallisen ilmeen. Voit esikatsella valittua tehostetta ja säätää sen voimakkuutta ennen kuvausta. Voit myös säätää kuvan kontrastia ja värikylläisyyttä etukäteen Picture Control -asetuksilla. Lisäksi sinulla on mahdollisuus luoda ja tallentaa omaan makuusi sopiva, mukautettu tehoste.

Valokuvistasi tulee kätevästi hyviä lahjoja. Tulosta, kehystä ja anna niitä lahjaksi. Voit myös tehdä kuvakirjan. Ehkä siitä tulee katselukirja perheen pienimmälle, kaunis teos ylellisestä lomamatkasta, muistokirja 50-vuotisjuhlista tai kuvakalenteri, jonka kuvista voi nauttia vuoden ympäri? Miksi et tekisi omaa keittokirjaa tai keräisi vuoden parhaat kuvat omaan juhlateokseen? Mielikuvituksesi ja kiinnostuksesi asettavat rajat. Parhaiden kuvien jakaminen on hauskaa, tekipä sen digitaalisten kanavien kautta tai luomalla kuvista kirjoja tai tauluja.

Viisi vinkkiä rannalla kuvaamiseen

  • Etsi ympäristöstä muotoja, värejä ja linjoja. Voit kuvata aurinkotuoleja, leviä, hiekassa näkyviä uurteita tai vesirajassa olevia kiviä. Rannalla on paljon kohteita. Voit ottaa kameralla mustavalkoisia kuvia tai tehdä kuvista mustavalkoisia jälkikäteen

  • Kokeile kuvata makro-objektiivilla ja mene todella lähelle. Etsi kotiloita, pieniä eläimiä tai odottamattomia yksityiskohtia

  • Älä kuvaa vain keskellä päivää, kun valo on terävintä. Kuvaa rannalla aikaisin aamulla tai illalla, kun aurinko on laskemassa

  • Kuvaa aaltoja. Käytä nopeaa suljinaikaa vangitaksesi aaltoja niiden murtuessa rantaan tai kokeile pitkää valotusta (1 sekunti tai pidempi aika), jolla saat kuvaan utuisen pehmeän vaikutelman. Jos käytät pitkiä valotusaikoja, tarvitset jalustan välttääksesi kameran tärähdyksestä syntyvän epäterävyyden. Kameran voi myös asettaa esimerkiksi pienen hernepussin päälle, jotta se pysyisi vakaasti paikallaan. Kannattaa käyttää itselaukaisinta, joka ehkäisee kameran tärähdyksestä johtuvaa epäterävyyttä

  • Pidä huoli kamerastasi. Älä anna kameran kastua. Varo myös päästämästä hiekkaa tai pölyä kameraan, kun vaihdat objektiivia

 

 

 

 

Chat

Avaa chat

Chat