Mobiilimaksaminen – maksa ostoksesi älykellolla

Käytä korttejasi kaikkialla maailmassa helposti ja turvallisesti kellosi välityksellä!

Mobiilimaksamisen suosio on kasvanut hurjasti viime vuosina – siitä on tullut suosittu vaihtoehto perinteisille korttimaksuille ja käteisen käytölle. Maksut voidaan jo suorittaa suurella osalla älypuhelimista, mutta nyt myös useilla älykelloilla. Laitteelta vaaditaan vain NFC-yhteys. Perinteisiin maksutapoihin verrattuna asiointi on nopeampaa. Lisättyjen turvaominaisuuksien ansiosta älykellolla maksamista voidaan myös pitää turvallisempana.

Älykellolla maksamista varten sinun ei tarvitse luoda erillisiä maksutilejä – yhdistä vain yhteensopiva luotto- tai maksukorttisi suosimasi maksupalveluntarjoajan sovellukseen. Palveluntarjoajia ovat esimerkiksi Apple, Google, Samsung, Garmin sekä Fitbit. Monet näistä sovelluksista tarjoavat ominaisuuksia, joilla pyritään korvaamaan paitsi fyysiset maksukortit, myös koko muu lompakko matkustusasiakirjoista kanta-asiakaskortteihin.

Miksi älykellolla maksaminen kannattaa?

Maksu älykellolla on ennen kaikkea helppoa. Koska laite on jatkuvasti käyttövalmiina ranteessa, asiointi käy silmänräpäyksessä. Ei ole tarpeen kaivaa esiin lompakkoa ja ryhtyä laskemaan rahaa tai etsimään sopivaa korttia.

Älykelloissa on useita ​​tehokkaita suojausominaisuuksia väärinkäytön varalle. Mobiilimaksumenetelmät hyödyntävät ”Tokenization”-salausmenetelmää suojatakseen korttisi numeron. Näin varmistetaan, ettei tätä tietoa tallenneta palvelimelle tai jaeta kauppiaan kanssa. Useimmat älykellot myös kehottavat käyttäjäänsä luomaan laitteelle salasanan mobiilimaksun käyttöönoton yhteydessä - tämä estää ulkopuolisia käyttämästä maksutoimintoa, mikäli laite joutuu vääriin käsiin. Asioiden helpottamiseksi pääsykoodi tarvitsee kuitenkin syöttää vain kerran niin kauan kuin kello on ranteessasi.

Älykellot, kuten älypuhelimetkin, hyödyntävät maksupäätteiden lähimaksu-ominaisuutta. Mobiilimaksamiseen ei kuitenkaan päde sama auttamattoman alhainen lähimaksuraja kuin maksukortteihin. Tästä johtuen mobiilimaksaminen voi mahdollisesti korvata tarpeen fyysisille luotto- ja maksukortteille kokonaan.