Millainen kahvinkeitin sopii minulle parhaiten?

Monelle meistä kahvi on tärkeä osa sujuvaa aamua, onnistunutta työpäivää tai tehokasta opiskeluhetkeä. Markkinoilla onkin nykyään lähes rajaton määrä erilaisia laitteita täydellisen kupillisen valmistamiseen. Miten siis valitset juuri sinulle parhaiten sopivan kahvinkeittimen? Keräsimme alle oppaan auttamaan sinua oikean laitteen valinnassa.

Perinteinen kahvinkeitin

Ehkäpä monelle tutuin kahvi valmistuu edelleen perinteisellä kahvinkeittimellä. Suodatinkahvin suosiota Pohjoismaissa ovat siivittäneet perinteiset kahvinkeitinvalmistajat kuten kaikkien tuntema Moccamaster. Kahvinkeitin valmistaa nopeasti useamman kupillisen kahvia suurellekin joukolle.

Suodatinkahvin etuja ovat ehdottomasti sen nopeus ja helppous. Mikäli siis nautit mutkattomasta kahvista ja sinulle on tärkeää saada keitettyä useampi kupillinen kahvia samalla kertaa, on perinteinen kahvinkeitin oikea valinta sinulle.

ECBC-laatumerkintä

European Coffee Brewing Centre (ECBC) Oslossa testaa tarkoin kriteerein suodatinkahvilaitteita mm. suodatusajan, lämpötilan ja tasalaatuisen toiminnan perusteella. Korkea-arvoisella laatutunnuksella palkittuja kahvinkeittimiä löydät mm. merkeiltä kuten Moccamaster, Melitta, Wilfa sekä OBH Nordica.

 

Näin valmistat loistavan suodatinkahvin:

  1. Valitse laadukas kahvinkeitin. Kahvin keittolämpötilan tulisi olla 92-96°C. (Kaikki ECBC-hyväksytyt keittimet valmistavat kahvin tällä lämpötila-alueella.)
  2. Täytä säiliö aina raikkaalla kylmällä vedellä käyttäen erillistä kannua. Kahvipannun jäämät siirtyvät keittimeen ja vaikuttavat valmistettavan kahvin makuun.
  3. Suosi laadukkaita happivalkaistuja suodatinpusseja – ne estävät kuidun ja paperin maun kulkeutumisen kahviin.
  4. Kiinnitä huomiota kahvinpurujen ja veden määrään. Kokeilemalla löydät oikean suhteen parhaiten. Monet keittimet ja kahvilaadut myös tarjoavat oman ohjeistuksensa.
  5. Tasoita kahvi suodatinpussiin esimerkiksi mittalusikalla, jotta kahvi suodattuu tasaisesti.
  6. Nauti kahvi tuoreena. Pitkään keittimen levyllä seissyt kahvi kitkeröityy, eikä kahvin oma aromi pääse enää oikeuksiinsa.
  7. Puhdista keitin säännöllisesti laitteellesi sopivalla puhdistusaineella.

 

Katso kaikki kahvinkeittimet täältä

Nopea ja monipuolinen kapselikeitin

Kapselikeittimestä on moneen – mikäli taloudessanne suositaan erilaisia kahvilaatuja tai teillä on jokaisella omat tietyt erikoiskahvi-suosikkinne, on kapselikeitin erinomainen vastaamaan näihin vaihteleviin tarpeisiin. Kapselikeittimet valmistavat espressopohjaista kahvia.

Kapselikeittimen avulla jokainen käyttäjä voi nauttia juuri sellaista kahvia kuin itse haluaa. Valittavana on suuri joukkoa erilaisia kapseleita vaaleista tummapaahtoisiin ja kaikkea siltä väliltä. Laitteet ovat myös pääosin hyvin pienikokoisia ja helppokäyttöisiä. Valikoimastamme löydät mm. Nescafé Dolce Gusto sekä Nespresso-kahvikoneet.

Nespresso-kahvikonetta valittaessa tulee huomioida halutaanko keittimellä valmistaa ainoastaan espresso-pohjaisia kahveja vai myös maitoa vaativia erikoiskahveja.

Erikoiskahvien kuten caffè latten tai cappuccinon ystäville suosittelemme maitosäiliöllä varustettua Nespresso-kahvikonetta tai erillistä Nespresso-maidonvaahdontinta. Koska maito lisätään erikseen, voit käyttää juuri sellaista maitoa kuin itse haluat - niin täysmaitoa kuin kasvipohjaisiakin vaihtoehtoja.

Nespresso-alumiinikapselit on huolellisesti suunniteltu suojaamaan kahvinpuruja esimerkiksi valolta ja kosteudelta. Tämän lisäksi kaikki Nespresson kapselit ovat kierrätettäviä.

Nescafé Dolce Gusto -sarjan kahvikapselit tuotetaan valmiiksi joko maitojauheella tai ilman. Erikoiskahvit ovat saatavilla kätevästi valmiina kapseleina - erilliselle maitosäiliölle ei siis ole tarvetta.

Monipuolinen Nescafé Dolce Gusto -kahvikone taipuu myös kaakaon, teen tai jääkahvin valmistukseen. Smart Capsule -tekniikka varmistaa, että jokainen kahvikupillinen valmistetaan juuri oikeanlaisen paineen avustamana.

 

 

Katso kaikki kapselikeittimet täältä

Kahviautomaatti vai espressokeitin?

Mikäli olet intohimoinen kahvin ystävä ja haluat vapauden luoda kaikki kahvila-suosikkisi mukavasti omassa kodissasi, kannattaa sinun harkita kahvi- tai espressokoneen hankintaa.

Manuaalinen espressokeitin

Espressokeittimen avulla voit päästä luovuteesi valloilleen. Kahvinvalmistusprosessi on manuaalisella espressokoneella alusta loppuun täysin sinun käsissäsi. Kahvin valmistus alkaa sopivan kahvipavun valinnalla ja päättyy kauniin ”Latte art”-kuvion taiteiluun kahvisi pinnalle. Barista-tyylisen kahvin valmistus voi viedä aikaa ja vaatia hieman harjoitusta, mutta onnistunut lopputulos palkitsee sinnikkään tekijän.

Kahviautomaatti

Automaattinen kahvikone tekee työn puolestasi. Mallista riippuen sinun on mahdollista ohjelmoida laitteesi luomaan kerta toisensa jälkeen juuri sinulle räätälöity kupillinen suosikki-kahviasi.

Näitä kahvikoneita on markkinoilla monessa hintaluokassa. Yksinkertainen ja helppokäyttöinen laite voi olla varustettu vain muutamalla painikkeella, joilla saat valmistettua espressopohjaisia kahvijuomia. Arvokkaampaa kahvikonetta operoidaan kosketusnäytön avulla – tällainen kahviautomaatti voi hoitaa kaiken kupin lämmityksestä täydelliseen maidonvaahdotukseen.

 

Katso kaikki kahvikoneet täältä

Pressopannut

Yksinkertaisimmillaan kahvin valmistus hoituu pressopannun avulla. Laite on suhteessa edullinen eikä se pienen kokonsa vuoksi vie paljon tilaa keittiöstäsi. Pressopannulla valmistat 1-2 kupillista kahvia kerralla. Koska pannu ei vaadi sähkövirtaa, on se mainio keino varmistaa, että saat nautinnollisen kupillisen kahvia myös esimerkiksi kesämökillä.

Miten hyödyn kahvimyllystä?

Kruunaa kahvielämys jauhamalla itse kahvipapusi. Kun ostat kahvipavut kokonaisina, varmistat että kahvin todellinen aromi saadaan siirrettyä kuppiin saakka. Kokonainen papu toimii luontaisena suojapakkauksena kahvin herkille ainesosille. Kahvimyllyllä varmistat, että nautit jokaisen kupillisen kahvia täydessä potentiaalissaan.

Lue myös:

Sous vide -kypsennin vai haudutuspata?

Ruuanlaittoon liittyy monia erikoisia termejä, kuten sous vide ja hauduttaminen. Mitä eroa näillä ruuanlaittotavoilla on, ja miksi ne ovat niin ainutlaatuisia?

Lue lisää
Kotitekoista jäätelöä

Jäätelön valmistaminen kotona on yksinkertaista! Lue resepti, jonka avulla teet maukasta jäätelöä jäätelökoneella tai ilman.

Lue lisää
Tee vohveleita vohvelipäivänä

Tutut vohvelit kermavaahdon ja hillon kera ovat todella herkullisia, mutta vohveleiden kanssa kannattaa kokeilla myös muuta. Keräsimme muutaman reseptin vohvelipäivän kunniaksi. Tutusti resepteihin ja samalla meiltä löytyvään vohvelirauta valikoimaan.

Lue lisää
Arjen ajansäästäjät

Haluatko saada vinkkejä tuotteista, joilla säästät aikaa ja vaivaa? Kokosimme yhteen valikoiman tuotteita, jotka nopeuttavat ja helpottavat arkipäiväisiä askareitasi. Lue listamme läpi ja paranna tehokkuuttasi!

Lue lisää