Apple TV+, Apple Arcade ja Apple Card

Apple otti suuren askeleen tilauspalveluiden maailmaan vuoden 2019 julkaisutilaisuudessaan Kalifornian Cupertinossa. Se aikoo tuoda markkinoille omat tilauspalvelunsa sekä mobiilipeleille että TV- ja elokuvasisällölle. Samalla Apple kertoi julkistavansa iPhonen käyttäjille uuden maksuvälineen Apple Card -luottokortin muodossa.

Apple TV+

Apple TV+ on uusi striimauspalvelu, jonka kautta tilaaja pääsee käsiksi eksklusiiviseen viihdesisältöön uusien elokuvien, sarjojen ja dokumenttien muodossa. Sisältöä on ollut mukana luomassa joukko suuria nimiä, kuten Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon sekä J. J. Abrams. Alustana palvelulle toimii uudistettu Apple TV -sovellus.

Uusi Apple TV -sovellus ja Channels tuovat yhteen suositut tilauspalvelut, jolloin niihin pääsee käsiksi helposti yhden sovelluksen kautta. Palvelu lanseerataan syksyllä 2019.

Apple Arcade

Apple julkisti samana päivänä yhtiön Steve Jobs -teatterissa myös uudenlaisen tilauspalvelun mobiilipeleille. Apple Store pitää sisällään valtavan määrän pelisisältöä, jonka kokeilua yhtiö haluaa helpottaa. Apple Arcade on kuukausiveloitteinen palvelu, jonka kautta sen käyttäjä pääsee käsiksi uniikkiin pelisisältöön ilman mainoksia tai applikaation sisäisiä ostoja.

Palvelu tulee olemaan saatavilla iPhone-, iPad-, Mac- ja Apple TV -laitteille Applen Store-sovelluksen kautta. Jokainen peli ladataan käyttäjän laitteelle Arcaden kautta, jolloin pelaaja pääsee sovelluksiin käsiksi myös Offline-tilassa.

Aluksi Arcade tarjoaa yli 100 ainutlaatuista peliä, jotka on kehitetty varta vasten Applen palvelua varten. Apple Arcade lanseerataan syksyllä 2019 myös Suomessa.

Apple Card

Apple Card on Applen oma luottokortti, joka lanseerataan aluksi Yhdysvalloissa. Se toimii iPhonen Wallet-sovelluksessa ja hyödyntää langatonta Apple Pay -maksuominaisuutta, eli elektroninen kortti toimii siellä missä lähimaksukin – ilman lähimaksulle tunnusomaista kertamaksurajaa. Maksunvahvistus sen sijaan käy kätevästi iPhonen Touch ID:n tai Face ID:n avulla.

Apple Card on yksinkertainen, helppo ja turvallinen tapa maksaa ja seurata omaa kulutusta. Wallet sovellus näyttää reaaliajassa mihin rahaa kuluu ja tallentaa kartalle myös maksutapahtuman sijainnin. Tämä tieto on kuitenkin yksityistä ja tallennetaan tästä syystä vain käyttäjän laitteelle.

Apple aikoo tuoda markkinoille kortistaan myös titaanisen version, jotta käyttäjä voi hyödyntää Apple Cardia myös paikoissa, joissa virtuaalikortti ei toistaiseksi käy. Fyysinen kortti on poikkeuksellinen, sillä se ei ilmoita kortin numeroa tai CCV:tä. Siihen ei myöskään vaadita käyttäjän allekirjoitusta, vaan kaikki tämä tieto säilötään yksinomaan käyttäjän omassa Wallet-sovelluksessa.